Help mee Bestel gratis

Elkaar ontmoeten

Een longziekte heeft grote invloed op uw leven. Soms moet u dingen aanpassen of kunt u niet alles meer. Het Longfonds helpt zowel mensen met een longziekte als mensen die hun longen gezond willen houden. Door onderlinge ontmoeting, goede voorlichting en belangenbehartiging. Dat betekent dat we voor uw belang opkomen.

Longpunt

Goede informatie en ervaringen uitwisselen helpen u om te gaan met situaties en emoties waar u mee te maken krijgt. Boosheid, frustratie of juist opluchting: anderen herkennen wat u meemaakt. Hierover een gesprek voeren kan dan erg prettig zijn. Ook partners of familieleden leren veel van ervaringen en tips van anderen.

Het Longfonds organiseert in heel Nederland Longpunten, ook in uw buurt. Dit zijn maandelijkse bijeenkomsten voor longpatiënten, hun omgeving, artsen en andere zorgverleners. Meestal draait de ontmoeting om een onderwerp waarover een kenner vertelt. Er is alle ruimte om ervaringen uit te wisselen.


Longforum

Op internet kunnen mensen met een longziekte elkaar ontmoeten via Longforum. Hier kunt u terecht met vragen, tips of zorgen. Het Longfonds is nauw betrokken bij het forum.

Patiëntenorganisatie: met elkaar

U staat als longpatiënt niet alleen: een miljoen mensen in Nederland zit in dezelfde situatie. De patiëntenorganisatie van het Longfonds komt voor u op. We strijden voor betere zorg en een prettiger leven. Dat doen we samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk patiënten zelf. U kunt bij ons terecht voor informatie, advies en om ervaringen te delen. Onze patiëntenorganisatie organiseert ook bij u in de buurt activiteiten voor mensen met een longziekte.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212