Help mee Bestel gratis

Elkaar ontmoeten

Een longziekte heeft grote invloed op uw leven. Soms moet u dingen aanpassen of kunt u niet alles meer. Het Longfonds helpt zowel mensen met een longziekte als mensen die hun longen gezond willen houden. Door onderlinge ontmoeting, goede voorlichting en belangenbehartiging. Dat betekent dat we voor uw belang opkomen.

Longpunt

Goede informatie en ervaringen uitwisselen helpen u om te gaan met situaties en emoties waar u mee te maken krijgt. Boosheid, frustratie of juist opluchting: anderen herkennen wat u meemaakt. Hierover een gesprek voeren kan dan erg prettig zijn. Ook partners of familieleden leren veel van ervaringen en tips van anderen.

Het Longfonds organiseert door het hele land Longpunten. Dit zijn bijeenkomsten voor  mensen met een longziekte waar ze lotgenoten en zorgverleners treffen. De bijeenkomsten worden altijd georganiseerd rondom een bepaald onderwerp dat interessant is voor mensen met een longziekte. De zorgverleners geven informatie en kunnen ook persoonlijke vragen beantwoorden. Deze bijeenkomsten worden al acht jaar door vrijwilligers van het Longfonds georganiseerd en dat op ongeveer 60 plekken in Nederland. Een longpunt is dus bijna altijd dichtbij. Benieuwd naar het effect van het bezoeken van een Longpunt?

Longforum

Op internet kunnen mensen met een longziekte elkaar ontmoeten via Longforum. Hier kunt u terecht met vragen, tips of zorgen. Het Longfonds is nauw betrokken bij het forum.

Patiëntenorganisatie: met elkaar

U staat als longpatiënt niet alleen: een miljoen mensen in Nederland zit in dezelfde situatie. De patiëntenorganisatie van het Longfonds komt voor u op. We strijden voor betere zorg en een prettiger leven. Dat doen we samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk patiënten zelf. U kunt bij ons terecht voor informatie, advies en om ervaringen te delen. Onze patiëntenorganisatie organiseert ook bij u in de buurt activiteiten voor mensen met een longziekte.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212