Webinar Positieve Gezondheid

Als je een chronische ziekte hebt, zoals een longziekte, kan dat een grote invloed hebben op je leven. Maar je bent meer dan alleen je ziekte! Daarom organiseren Chronisch ZorgNet en Longfonds op donderdag 16 mei 2024 een webinar over de aanpak van Positieve Gezondheid. Het webinar is interessant voor mensen met een longziekte en zorgverleners.

Positieve Gezondheid

Wat is Positieve Gezondheid?

Gezondheid gaat over meer dan ziek zijn – of niet ziek zijn. Ook omgaan met anderen speelt bijvoorbeeld een rol, dromen hebben en zoeken naar de betekenis van het leven. Wie met Positieve Gezondheid aan de slag gaat, krijgt een bredere kijk op gezondheid en leven met een longziekte. En kan naast zijn ziekte een goed leven leiden en gelukkig zijn. 

Samen beslissen

Tijdens het webinar gaat Ellen Ricke in gesprek met een long ervaringsdeskundige, Nicole Horsman-Gielen. Uit onderzoek van Ellen wordt duidelijk dat de relatie tussen de patiënt en de zorgverlener belangrijk is om afspraken die je met jouw zorgverlener maakt goed vol te kunnen houden.

Voor een patiënt is het gemakkelijker om afspraken over bijvoorbeeld leefstijl vol te houden als diegene zelf een stem heeft in het doel van de behandeling en in wat haalbaar is. Dat noemen we samen beslissen. Samen beslissen speelt een belangrijke rol wanneer je met Positieve Gezondheid aan de slag wilt gaan. 

Ellen Ricke

“Het is superbelangrijk om te kijken wat mensen echt willen en hun omgeving erbij te betrekken.”

Ellen Ricke

Tijdens het webinar wisselt Ellen ervaringen uit met Nicole. Beiden geven praktische tips voor zorgverleners en patiënten. Bijvoorbeeld over hoe je nieuwe gewoontes rond bewegen kunt volhouden. Maar ook hoe je een gezonder eetpatroon kunt aanleren, zodat je meer energie hebt en je beter zult voelen. 

Webinar

Het webinar is gratis te volgen op donderdag 16 mei 2024 van 20.00 uur tot 21.00 uur. Wil je de link ontvangen om het webinar te kunnen bekijken? Stuur dan een e-mail aan jenny@chronischzorgnet.nl.

Longfonds doet mee aan dit webinar om de stem van mensen met een longziekte te laten horen en de kennis bij (long)therapeuten en diëtisten te vergroten.  

Meer handige tips?

Ontvang nu 2x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en de laatste ontwikkelingen over longziekten.

Bestel nu gratis
LONGWIJZER magazine