Nieuws

 • Webinar VND over Astma & Hormonen op 12 oktober 2023

  Meld je aan voor webinar Astma & Hormonen van de VND

  Astma maakt mensen het leven soms knap lastig, of je nu man of vrouw bent. Maar er zijn aanwijzingen dat de ziekte zich bij mannen of vrouwen anders ontwikkelt. Waarschijnlijk spelen hormonen daar een belangrijke rol in. Op 12 oktober staat daarom het thema Astma & Hormonen centraal in het gratis webinar van de astmaVereniging Nederland en Davos (VND).

  Lees meer
 • Op weg naar yoga

  Onderzoek naar gezond leven met een longziekte: doe jij mee?

  Een longziekte, longaandoening of longklachten veranderen je leven. Soms voor een korte tijd. Soms langer. En soms voor altijd. Als je een longziekte hebt, wil je je zo goed mogelijk voelen. En kunnen doen wat belangrijk voor je is. Gezond leven kan daarbij helpen. Bijvoorbeeld door beweging, gezond eten en goed slapen.

  Lees meer
 • Michael Rutgers Koninklijk onderscheiden

  Michael Rutgers Koninklijk onderscheiden

  Michael Rutgers nam op 15 september tijdens een symposium afscheid als directeur-bestuurder van Longfonds. Daarbij ontving hij, uit handen van burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort, een Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees meer
 • Plaatje Clean Air Day

  International Day for Clean Air

  Klimaatverandering heeft een aanzienlijke invloed op onze gezondheid, met name op kinderen en mensen met longaandoeningen zoals astma en COPD. Op deze International Day of Clean Air besteden we hier aandacht aan. Vanwege het thema ‘Together for Clean Air’ geven we ook tips hoe jij zelf kunt bijdragen aan gezonde lucht.

  Lees meer
 • Natalie Mazur

  Een betaalbaar vaccin tegen het RS-virus

  Natalie Mazur doet onderzoek naar een nieuw, betaalbaar vaccin tegen het RS-virus. In 2021 ontving ze hiervoor van Longfonds de Junior Investigatorsubsidie. Het is de bedoeling dat dit middel eenvoudig via de neus wordt toegediend en beschikbaar wordt voor kinderen over de hele wereld.

  Lees meer
 • Medicijnwissel

  Nieuwe afspraken voorkomen het onnodig wisselen van inhalatiemedicijnen

  Er zijn afspraken gemaakt over het verantwoord wisselen van inhalatiemedicijnen door Longfonds, Patiëntenfederatie Nederland, Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), Apothekersorganisatie KNMP en Zorgverzekeraars Nederland.

  Lees meer
 • Alexandra en Charis in de Hortus

  Een gesprek over longziekten en luchtvervuiling

  Onze ambassadeur Alexandra Alphenaar en vrijwilliger Charis Schouten voerden een goed gesprek over longziekten en luchtvervuiling in de Amsterdamse Hortus Botanicus. De Postcode Loterij maakte een korte video van deze bijzondere ontmoeting. We laten je graag het resultaat zien!

  Lees meer
 • Stoptober kick-off 2023

  Maxime, Sergio en Herman stoppen met roken

  Stoptober komt er weer aan! Vandaag is de aftrap van de 10e editie van Stoptober, de grote actie waarin Nederland wordt opgeroepen om vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. Maxime Meiland, Herman Brusselmans en Sergio Vyent geven het goede voorbeeld.

  Lees meer
 • Károly Illy

  Kennismaking Károly Illy

  Per 1 oktober neemt medicus Károly Illy de directeursrol over van Michael Rutgers. Károly is nu nog kinderarts bij Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Daarnaast was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Wij verheugen ons op zijn komst.

  Lees meer

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose