Nieuws

 • Vaccinatie icoon

  Update vaccinatiestrategie: wat vindt en doet Longfonds?

  Sinds de start van de coronavaccinatie is er veel veranderd in de planning. Het is daardoor steeds ingewikkelder om alle informatie bij te houden. Dat zorgt voor onrust en vragen bij mensen met een longziekte en dat begrijpen we.

  Lees meer
 • Foto's webinar copd

  Aanmelden webinar COPD: wat kan ik zelf doen?

  Je kunt je nu gratis aanmelden voor het webinar 'COPD: wat kan ik zelf doen?' op 7 april a.s. van 20.00 tot 21.00 uur. De sprekers geven tips en handreikingen over wat je zelf kunt doen als je COPD hebt en wie jou daarbij kan helpen.

  Lees meer
 • Webinar herstel na corona, vier experts

  Terugkijken webinar ‘herstel na corona’

  Hoe ga ik om met langdurige klachten na corona? Waar komen ze vandaan en wat kan ik eraan doen? Deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar van 1 maart 2021 over herstel na corona. Heb je het webinar gemist? Kijk het webinar en de presentatie nu terug.

  Lees meer
 • Flip Homburg

  Zeldzame Ziektedag: bijeenkomst voor mensen met zeldzame longziekte

  Op 28 februari 2021 was het Zeldzame Ziektedag. Op die dag hadden we extra aandacht voor mensen met een zeldzame longziekte. Want ook al gaat het misschien om een kleine groep, een zeldzame longziekte heeft grote impact op je leven. Ter ere van Zeldzame Ziektedag organiseren we het evenement ‘Bijzonder en niet alleen’ op zaterdag 9 oktober 2021.

  Lees meer
 • Puffer voorzetkamer icoon

  Oproep: ongewenste medicatiekeuze of -wissel? Meld het ons!

  Verzekeraars hanteren bij medicijnen een preferentiebeleid. Dit betekent dat zij een beperkt aantal medicijnen vergoeden voor mensen met een longziekte. Longfonds staat achter dit preferentiebeleid, omdat daardoor de zorg voor alle Nederlanders beter betaalbaar blijft.

  Lees meer
 • CT-scan

  Preventie als sleutel voor gezonde longen

  ‘De kwaliteit van leven van mensen met longziekte als astma of COPD kan en moet beter.’ Dat is de missie van een groot Nederlands onderzoek ‘Precisie geneeskunde voor meer zuurstof’ (P4O2) dat eind februari 2021 start. Dit onderzoek heeft een budget van 14,5 miljoen euro. Een groot samenwerkingsverband van wetenschappers gaan op zoek naar een manier om longziekten te voorkomen en beter te behandelen.

  Lees meer
 • Mensen

  Webinar herstel na corona

  Longfonds organiseert in samenwerking met Chronisch ZorgNet een gratis webinar met als thema: ‘Herstel na corona’ op maandag 1 maart a.s. van 19.30 tot 20.30 uur.

  Lees meer
 • Longen bomen groen

  Houtstookkachels grootste bron van fijnstofuitstoot

  Houtkachels en open haarden zijn nog veel vervuilender voor de lucht dan gedacht. Ze zijn verantwoordelijk voor 23 procent van de uitstoot van fijnstof in Nederland. Eerder werd nog uitgegaan van 10 procent. Dat kwam aan het licht door een nieuwe rekenmethode van het RIVM, melden verschillende media.

  Lees meer
 • Webinar VND

  Meld je aan voor webinar 'Astma en Werk' van de VND

  Werken en chronisch ziek zijn is vaak een lastige opgave. Hoe behoud je je werk als het met je gezondheid minder gaat? Wat zijn regels als je minder of niet meer kan werken? Wat gebeurt er als je in het afkeuringstraject terecht komt? Hierover gaat het gratis webinar van de astmaVereniging Nederland en Davos (VND). Aanmelden voor dit webinar op 10 maart 2021 kan nu.

  Lees meer