Nieuws

 • Acceptgiro, mijn eenmalige gift, betalen

  De Acceptgiro verdwijnt. Maar maakt u zich geen zorgen!

  Per 1 juni verdwijnt de Acceptgiro. De banken hebben besloten dan te stoppen met dit betaalmiddel omdat het gebruik ervan afneemt. Dit betekent dat alle banken (en dus ook uw bank) na 1 juni geen Acceptgiro’s meer verwerken. Dat is voor u als gebruiker van dit betaalmiddel misschien best vervelend. Maar gelukkig hebben we een goede oplossing bedacht.

  Lees meer
 • Webinar leven met astma bij kinderen

  Meld je aan voor het webinar ‘Leven met astma bij kinderen’

  De invloed van astma op het leven van kinderen is groot. Zo kunnen ze door hun astma niet met alles meedoen. Bijvoorbeeld bij het sporten of buiten spelen. Maar ook het simpelweg naar school gaan kan problemen geven. Hierover gaat het gratis webinar ‘Leven met astma bij kinderen’ op 2 mei a.s.. Aanmelden kan nu.

  Lees meer
 • Vernieuwd longforum live, Esther

  Nu live: vernieuwd Longforum 

  Mensen met een longziekte en hun naasten kunnen elkaar vanaf vandaag ontmoeten op het vernieuwde Longforum van Longfonds! Een eigentijdse online omgeving waar zij ervaringen kunnen uitwisselen en advies kunnen vragen aan elkaar en professionals.​

  Lees meer
 • Michael Rutgers

  Michael Rutgers kondigt vertrek aan bij Longfonds

  Directeur Michael Rutgers zal na de zomer plaatsmaken voor een opvolger. Rutgers is ruim 17 jaar ons boegbeeld en staat bekend om zijn gedreven maatschappelijke inzet voor mensen met een longziekte. Hij zal zich ook na zijn vertrek bij Longfonds blijven inspannen voor het verbeteren van de gezondheid van alle Nederlanders.

  Lees meer
 • Bijzonder en niet alleen, logo van bijeenkomst

  Evenement voor mensen met een zeldzame longziekte: aanmelden kan nu

  Op zaterdag 22 april is het evenement ‘Ontmoeten’, speciaal voor mensen met een zeldzame longziekte. Het duurt van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in Nijkerk. We gaan tijdens het evenement in gesprek over Positieve Gezondheid. Ook laten we het vernieuwde Longforum zien. Aanmelden voor deze dag is nu mogelijk.

  Lees meer
 • Meisjes van achteren

  Deelnemers gezocht voor medicijn-onderzoek bij Alpha-1

  Voor een medicijn-onderzoek naar een behandeling voor mensen met Alpha-1, worden deelnemers gezocht. Onderzoekers voeren een studie uit naar een nieuwe therapie voor Alpha-1. De studie wordt uitgevoerd bij een specifieke groep mensen met COPD. Daarbij wordt Alpha-1 anitrypsine niet via de bloedbaan, maar via inhalatie toegediend.

  Lees meer
 • Zuurstof

  Zorgverzekeraar moet stroomkosten zuurstofapparatuur vergoeden

  Mensen met een longziekte die thuis zuurstofapparatuur gebruiken, hebben een onvermijdbare hoge energierekening. De vergoeding die zij hiervoor van hun zorgverzekeraar ontvangen is niet altijd toereikend. Zij komen hierdoor in de problemen. Zo blijkt uit het Longfonds meldpunt waar tientallen meldingen binnenkwamen. Hier lijkt nu verandering in te komen.

  Lees meer
 • Barbro Melgert

  Niet gestrest, wel vertraagd

  Zijn de afweercellen van mensen met astma en COPD gestrest? En kunnen ze daardoor minder goed reageren als er een virus in de longen binnendringt? Barbro Melgert van de Rijksuniversiteit Groningen en René Lutter Amsterdam UMC onderzochten het.

  Lees meer
 • Michael directeur cheque PCNL

  Mega donatie voor PostCovid NL

  Longfonds ontvangt voor patiëntenorganisatie PostCovid NL een bedrag van 1,5 miljoen euro van de Postcode Loterij om mensen met Post-Covid nog beter te kunnen ondersteunen. Dit is enorme erkenning voor de naar schatting honderdduizenden patiënten die na corona kampen met klachten waar nog steeds geen behandeling voor is.

  PostCovid NL is onderdeel van Longfonds.

  Lees meer

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose