Nieuws

 • webinar grip op je astma 2

  Terugkijken webinar Grip op je astma!

  Hoe kun je je astma onder controle houden? Hoe gebruik je je longmedicatie goed, wat doe je als je klachten verergeren en hoe ga je om met energieverdeling en vermoeidheid? Hierover ging het webinar ‘Grip op je astma’ op 7 mei jl.. Kijk het nu terug.

  Lees meer
 • apotheek medicatietekort

  Longfonds pleit voor maatregelen medicijntekort

  Longfonds is erg bezorgd over de problemen die mensen met een longziekte ervaren door het tekort aan inhalatiemedicijnen, waaronder Salbutamol. Wij vinden dat er dringend actie nodig is en hebben, o.a. samen met Long Alliantie Nederland, de politiek herhaaldelijk opgeroepen om dit probleem aan te pakken. Met een eerste positief resultaat.

  Lees meer
 • landkaart Nederland

  Kansen en zorgpunten voor gezonde lucht in hoofdlijnenakkoord

  Nederland hield haar adem in, maar afgelopen woensdag is het de PVV, VVD, NSC en BBB gelukt om tot een hoofdlijnenakkoord te komen. Met het akkoord willen de partijen mensen houvast en steun bieden, lef tonen en hoop geven. Longfonds was uiteraard benieuwd of dit akkoord Nederland ook gezonde lucht geeft. Dat is namelijk essentieel om vrij te kunnen ademen. Voor iedereen.

  Lees meer
 • Ben Marsland

  Hoop op een nieuw astmamedicijn

  Een nieuw onderzoeksconsortium richt zich op de ontwikkeling van een kansrijk geneesmiddel tegen astma. Longfonds wil de ontwikkeling van dit mogelijke geneesmiddel versnellen. Daarom geeft het een PPS-subsidie van Health-Holland, Topsector Life Sciences & Health aan Monash University, het Leids Universitair Medisch Centrum en een start-up.

  Lees meer
 • Emran voor bus collecteweek

  De landelijke Longfonds Collecteweek is begonnen!

  De achtjarige Emran uit Rotterdam gaf vanmorgen het startsein voor de landelijke collecteweek van Longfonds. Als boegbeeld van de collecteweek begeleidde hij de eerste groep collectanten naar hun bestemming met de eerste rijdende zero-emissie Collectebus van Nederland.

  Lees meer
 • Frances Handoko - de Man

  Duiken in een mysterie

  Bij een hoge bloeddruk in de longvaten werkt het hart minder goed. Als deze aandoening: pulmonale hypertensie (PH), niet wordt behandeld, is het levensbedreigend. Helaas is de oorzaak ervan nog voor een groot deel een mysterie. En dat wil professor Frances de Man veranderen.

  Lees meer
 • Joke Wes

  Wereld Astma Dag: 'Grip op je astma!'

  Dinsdag 7 mei is het Wereld Astma Dag. Dit jaar vragen we extra aandacht voor grip houden op je astma. Bijna 600.000 mensen in Nederland hebben astma, waarvan een ruime meerderheid zijn/haar symptomen slecht tot zeer slecht onder controle heeft.

  Lees meer
 • Aanbieding Manifest

  Ook toekomstige generaties hebben recht op gezonde lucht

  Samen met meer dan 25 maatschappelijke organisaties tekenden wij het ‘Manifest Toekomstige Generaties’, opgesteld door het Lab Toekomstige Generaties. Dit manifest is vandaag aangeboden aan Eerste en Tweede Kamerleden. Het manifest maakt zich sterk voor de belangen van toekomstige generaties in besluiten die nu gemaakt worden over een gezonde, schone en duurzame leefomgeving.

  Lees meer
 • Stemming Europees Parlement

  Europees Parlement akkoord met nieuwe richtlijn luchtkwaliteit

  Het Europees Parlement heeft in ruime meerderheid voor de nieuwe strengere richtlijn luchtkwaliteit gestemd. Het betreft een richtlijn waarin is bepaald aan welke normen de luchtkwaliteit moet voldoen. 381 parlementsleden stemden voor, 225 tegen en er waren 17 onthoudingen. De Europese Raad (waar regeringsleiders in zitten namens de lidstaten) moet nog wel akkoord gaan. 

  Lees meer

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose