Nieuws

Nieuws - 9 items
 • Abri 'artsen slaan alarm' in winkelcentrum

  Artsen slaan alarm over gevaren van vapen

  Artsen slaan vandaag massaal alarm over de gevaren van vapen voor jongeren. "We willen dat alle ouders deze 4 alarmerende feiten over vapen kennen" aldus de artsen. Daarom zijn de artsen vandaag in diverse media te zien met hun hartenkreet.

  Lees meer
 • Positieve Gezondheid

  Webinar Positieve Gezondheid

  Als je een chronische ziekte hebt, zoals een longziekte, kan dat een grote invloed hebben op je leven. Maar je bent meer dan alleen je ziekte! Daarom organiseren Chronisch ZorgNet en Longfonds op donderdag 16 mei 2024 een webinar over de aanpak van Positieve Gezondheid. Het webinar is interessant voor mensen met een longziekte en zorgverleners.

  Lees meer
 • Toekenningen subsidies 2023

  Drie subsidies toegekend voor longonderzoek

  Longfonds blijft investeren in essentieel longonderzoek. Daarom reikten we weer verschillende subsidies uit aan veelbelovende onderzoekers. In 2023 zijn twee talenvolle jonge onderzoekers beloond met de ‘Junior Investigatorsubsidie’. Eén onderzoeks-consortium is beloond met de PPS-toeslag.

  Lees meer
 • Medicijnen, bijwerkingen de baas

  Update tekort inhalatiemedicijnen

  Eind maart berichtten we over een groot tekort aan salbutamol aerosol*. De situatie is helaas nog niet verbeterd. Apothekers hebben zeer beperkte voorraden van dit inhalatiemedicijn. Ook alternatieven zijn niet altijd leverbaar. In deze update praten we je graag even bij.

  Lees meer
 • Mensen met tablet

  Word jij beoordelaar wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen?

  Ben jij geïnteresseerd in onderzoek naar (het voorkomen van) longziekten én wil jij graag meehelpen bij de beoordeling van subsidieaanvragen voor wetenschappelijke onderzoeken die Longfonds ontvangt? Aarzel dan niet en meld je aan als beoordelaar wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen.

  Lees meer
 • Anke-Hilse Maitland-van der Zee

  P4O2-onderzoek levert nieuwe kennis in chronische longziekten

  Het samenwerkingsproject ‘Precisie Geneeskunde voor Meer Zuurstof’ (P4O2) bestaat uit een grote verzameling van verschillende onderzoeken. Waaronder onderzoek dat probeert aangrijppunten te vinden voor behandelingen van long COVID. Vier onderzoekers delen de laatste ontwikkelingen.

  Lees meer
 • euro munten

  Feiten en fabels over accijnsverhoging tabak

  Vanaf 1 april gaat de accijns op tabak in Nederland flink omhoog. Sigaretten en andere tabaksproducten worden minder goedkoop: een belangrijke stap op weg naar een Rookvrije Generatie. Over het duurder maken van roken bestaan veel misverstanden. Wij zetten 6 feiten en fabels op een rij.

  Lees meer
 • Een jongetje inhaleert medicijnen met een puffer met voorzetkamer

  Groot tekort salbutamol

  Er is momenteel in Nederland een groot tekort aan salbutamol aerosol*. Dit Inhalatiemedicijn is op dit moment beperkt of niet leverbaar. Voor 550.000 mensen met een longziekte** die hierop aangewezen zijn, kan dit acute problemen geven. Zeker voor de 85.000 kinderen** tot 6 jaar die nog te jong zijn om alternatieve inhalatoren te kunnen gebruiken.

  Lees meer

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose