Zijn mijn klachten erg?

Is het erg dat ik last heb van hoesten? Is het normaal dat ik me zo benauwd voel? Moet ik me zorgen maken over het ophoesten van slijm? Veel klachten lijken niet erg, totdat ze vaker voorkomen. Dan kun je je afvragen of er misschien meer aan de hand is.

Chris Spaan

Het is goed dat je je dit afvraagt

Want hoe eerder je iets met je klachten doet, hoe beter dat voor je is. We noemen hier de klachten die met je longen te maken kunnen hebben. We vertellen je over deze klacht en geven aan wanneer je het beste naar de huisarts kunt gaan voor advies. Dat kan spannend zijn, maar hoe eerder je hulp vraagt, hoe eerder je advies krijgt hoe je het best met je klacht om kan gaan. 

COPD-risicotest

Veel mensen hebben groot risico op COPD, zonder dat ze het zelf weten. Doe hier de test, dan zie je meteen of je risico loopt op COPD. Invullen kost maar één minuut.

Doe de test
Chris Spaan met zijn zoon

Ik wilde mijn zoon zien opgroeien, daar had ik alles voor over.

Chris Spaan
Lees zijn verhaal

Ik heb last van…

Jiska Snoeck-Stroband

Met een goede behandeling kun je met COPD nog zo prettig mogelijk leven.

Jiska Snoeck, huisarts
Lees haar verhaal

COPD-risicotest

COPD is een ongeneeslijke ziekte waarbij de longen steeds verder achteruit gaan. Het is heel belangrijk om op tijd de diagnose te krijgen. Als je er vroeg bij bent, kun je erger voorkomen. Twijfel of je COPD hebt?

Doe de test