Zijn mijn klachten erg?

Is het erg dat ik last heb van hoesten? Is het normaal dat ik me zo benauwd voel? Moet ik me zorgen maken over het ophoesten van slijm? Veel klachten lijken niet erg, totdat ze vaker voorkomen. Dan kun je je afvragen of er misschien meer aan de hand is.

Marcel de Vries COPD

Het is goed dat je je dit afvraagt

Want hoe eerder je iets met je klachten doet, hoe beter dat voor je is. We noemen hier de klachten die met je longen te maken kunnen hebben. We vertellen je over deze klacht en geven aan wanneer je het beste naar de huisarts kunt gaan voor advies. Dat kan spannend zijn, maar hoe eerder je hulp vraagt, hoe eerder je advies krijgt hoe je het best met je klacht om kan gaan. 

'Ik had geen idee dat ik COPD had', dacht Marcel (zie foto) toen hij de diagnose COPD kreeg. 'Ik had last van een piepende ademhaling en weinig energie'. Lees zijn hele verhaal. 

COPD-risicotest

Veel mensen hebben groot risico op COPD, zonder dat ze het zelf weten. Doe hier de test, dan zie je meteen of je risico loopt op COPD. Invullen kost maar één minuut.

Doe de test
Nelleke Pels heeft COPD

Was ik maar eerder naar de dokter gegaan, ik ben een beroepsstruisvogel.

Nelleke Pels
Lees haar verhaal

Ik heb last van…

Jiska Snoeck-Stroband

Met een goede behandeling kun je met COPD nog zo prettig mogelijk leven.

Jiska Snoeck, huisarts
Lees haar verhaal

Steun onderzoek naar COPD

In Nederland leven 600.000 mensen met de longziekte COPD en nog meer mensen zónder diagnose. Dankzij jouw bijdrage is meer onderzoek mogelijk. Help jij mee?

Doneer nu
Chris Spaan