Ik ben snel moe

Moe zijn of weinig energie hebben komt vaak voor. Het kan een vervelende klacht zijn die veel invloed heeft op je leven. Bij moe zijn spelen meerdere dingen een rol. Dat zijn zowel lichamelijk als mentale (geestelijke) factoren.

Een vrouw ligt onder de dekens in bed, alleen haar haar en voorhoofd is zichtbaar

Wat kan ik doen als ik vaak snel moe ben?

Als je weinige energie hebt of snel moe bent, is het goed om eerst te kijken of je daar zelf een reden voor kunt vinden. Denk er bijvoorbeeld over na of je genoeg slaapt, gezond eet en genoeg beweegt. Ook stress kan veel invloed hebben.

Als je sneller moe bent en je weet niet waarom, is het goed om te kijken of daar een reden voor is. Veel mensen met een longziekte hebben moeheid als klacht. Daarom is het goed om naar de huisarts te gaan als één (of meer) van de volgende beweringen voor jou geldt:

Weet je niet zeker of je moeheid abnormaal is? Je kunt je twijfel altijd bespreken met de huisarts. Hij of zij kan dan samen met je kijken of er iets aan de hand is en hoe je geholpen kunt worden.

COPD-risicotest

Veel mensen hebben groot risico op COPD, zonder dat ze het zelf weten. Doe hier de test, dan zie je meteen of je risico loopt op COPD. Invullen kost maar één minuut.

Doe de test
Miranda

Er liepen kinderen rond in huis. Die vragen aandacht en energie, dus ik vond het niet vreemd dat ik sneller moe was

Miranda
Bekijk hier haar verhaal

Herken je deze klachten?

Veel mensen hebben groot risico op COPD, zonder dat ze het zelf weten. Doe hier de test, dan zie je meteen of je risico loopt op COPD. Invullen kost maar één minuut.

Doe de test
Vrouw bij de huisarts

Andere klachten die soms voorkomen als je snel moe bent of weinig energie hebt

Vaak staat snel moe zijn niet op zichzelf. Misschien heb je ook last van de volgende klachten:

Steun onderzoek naar COPD

In Nederland leven 600.000 mensen met de longziekte COPD en nog meer mensen zónder diagnose. Dankzij jouw bijdrage is meer onderzoek mogelijk. Help jij mee?

Doneer nu
Chris Spaan