COPD-risicotest

COPD is een ongeneeslijke ziekte waarbij de longen steeds verder achteruit gaan. Het is heel belangrijk om op tijd de diagnose te krijgen. Als je er vroeg bij bent, kun je namelijk erger voorkomen. Doe hier de test, dan zie je meteen of je risico hebt op COPD.

Illustratie longen onder vergrootglas

Over de COPD-risicotest

De vragen uit de COPD risicotest gaan over jouw leeftijd, rookgedrag, kortademigheid en over hoesten. Hiermee wordt een goede indicatie gegeven van je risico op de ernstige longziekte COPD. Deze test geeft niet aan of je COPD hebt, maar meet wel of je risico hebt om COPD te krijgen.

De uitslag van de COPD risicotest kent drie categorieën: geen verhoogd risico, licht verhoogd risico en hoog risico. Als uit de uitslag blijkt dat je een hoog risico loopt, raden wij je aan om contact op te nemen met je huisarts. Hij of zij kan verder onderzoek doen of je eventueel doorverwijzen naar een longarts.

De COPD risicotest is wetenschappelijk onderbouwd. ©2009: prof. dr. Onno van Schayck, CAPHRI - Maastricht Universiteit Medisch Centrum.

Help longziekten de wereld uit

Op dit moment zijn longziekten als COPD en longfibrose niet te genezen: de schade aan de longen is blijvend. Wat kapot is, blijft kapot. Maar nieuw wetenschappelijk onderzoek lijkt de droom van duizenden mensen met een longziekte dichterbij te halen. Help jij mee?

Meer over onderzoek naar longreparatie

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Nieuws over het werk van Longfonds
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose