Meldpunt longzorg

Meldpunt longzorg

Loop je tegen problemen aan in de longzorg? Patiënten én zorgverleners kunnen hiervoor terecht bij ons meldpunt longzorg. Je kunt daarbij denken aan:

 • het niet of te weinig vergoed krijgen van fysiotherapie behandelingen, terwijl je verzekeringspolis je daar wel recht op geeft
 • het niet krijgen van toestemming voor longrevalidatie in binnen- of buitenland
 • het wisselen van longmedicatie, waardoor je meer klachten hebt
 • niet/minder goed werkende longmedicijnen
 • afgifte van longmedicijnen aan kinderen zonder dat deze hiervoor geregistreerd zijn
 • longmedicatie die niet leverbaar of beschikbaar is, terwijl er geen alternatief is
 • problemen met vergoedingen door de zorgverzekeraar, zoals: een passend zuurstofsysteem, fysiotherapie, longrevalidatie in Nederland of Davos

Vermeld duidelijk de zorgverzekeraar, het ziekenhuis of de huisartsenpraktijk waar het om gaat.

Waarom melden?

Je melding(en) kunnen wij gebruiken om de zorg voor mensen met longziekten te verbeteren. Hoe meer meldingen we ontvangen, hoe beter wij de belangen van patiënten en ook zorgverleners kunnen behartigen. Immers, om een goed gesprek te kunnen voeren met beleidsmakers en zorgverzekeraars, maar ook voor een goed verhaal in de media, zijn praktijkvoorbeelden en cijfers hard nodig. Je ontvangt geen persoonlijke reactie op je melding. Voor een persoonlijk antwoord op je vragen, kun je contact opnemen met onze Advieslijn. Heb je een melding over bijwerkingen? Hiervoor kun je terecht recht op Lareb.nl.

Meldpunt longzorg

Verplichte velden

  Vermeld in je melding duidelijk om welke zorgverzekeraar, ziekenhuis of huisartsenpraktijk het gaat.

  Contactgegevens

  Sta jij ervoor open om jouw verhaal te delen in de media? Vermeld dan jouw telefoonnummer. We nemen evt. vrijblijvend contact met je op.

  Longfonds gebruikt jouw persoonsgegevens om je te informeren over onze activiteiten, producten en diensten. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Als je geen informatie van ons wilt ontvangen, dan kun je contact met ons opnemen via dit adres: Longfonds, Postbus 627 3800 AP Amersfoort of via service@longfonds.nl.