Longfonds logo Longfonds logo
Doneer nuBestel gratis
 

Meldpunt longzorg

Loopt u tegen problemen aan in de longzorg? Patiënten én zorgverleners kunnen hiervoor terecht bij ons meldpunt longzorg. U kunt daarbij denken aan:

  • Het niet of te weinig vergoed krijgen van fysiotherapie behandelingen, terwijl uw verzekeringspolis u daar wel recht op geeft
  • Het niet krijgen van toestemming voor longrevalidatie in binnen- of buitenland
  • Het wisselen van longmedicatie, waardoor u meer klachten heeft
  • Niet/minder goed werkende longmedicijnen
  • Afgifte van longmedicijnen aan kinderen zonder dat deze hiervoor geregistreerd zijn.
  • Niet leverbaar of beschikbaar zijn van longmedicatie, zonder dat een alternatief voorhanden is
  • Problemen met vergoedingen door de zorgverzekeraar, zoals: een passend zuurstofsysteem, fysiotherapie, longrevalidatie in Nederland of Davos.

Vermeld in uw melding duidelijk om welke zorgverzekeraar, ziekenhuis of huisartsenpraktijk het gaat.

Waarom melden?
Uw melding(en) kunnen wij gebruiken om de zorg voor mensen met longziekten te verbeteren. Hoe meer meldingen we ontvangen, hoe beter wij de belangen van patiënten en ook zorgverleners kunnen behartigen. Immers, om een goed gesprek te kunnen voeren met beleidsmakers en zorgverzekeraars, maar ook voor een goed verhaal in de media, zijn praktijkvoorbeelden en cijfers hard nodig. U ontvangt geen persoonlijke reactie op uw melding. Voor een persoonlijk antwoord op uw vragen, kunt u contact opnemen met onze Advieslijn. Heeft u een melding over bijwerkingen? Hiervoor kunt u terecht recht bij Lareb.nl.

Lees hier hoe Longfonds omgaat met uw gegevens

Het Longfonds gebruikt uw persoonsgegevens om u te informeren over onze activiteiten, producten en diensten. Meer informatie vind u in ons privacy statement. Indien u geen informatie van ons wilt ontvangen, dan kan u contact met ons opnemen via het volgende adres: Longfonds, Postbus 627 3800 AP Amersfoort of via service@longfonds.nl.