Breng de vaccinatiegraad weer op peil

Deze week luiden we de noodklok over de afname van de vaccinatiegraad en de uitbraak van infectieziekten
in Nederland. Dat doen we gezamenlijk met veel andere patiëntenorganisaties en met zorgprofessionals, brancheorganisaties en ouderenorganisaties.

Vaccinatie icoon

Gezamenlijke oproep

Longfonds roept in een gezamenlijk pamflet Nederlanders op om zich goed te informeren over vaccineren. De aanleiding hiervoor is de zorgelijke situatie rondom het Rijksvaccinatieprogramma 
voor baby’s en kinderen. Maar ook de verontrustend lage opkomsten van volwassenen als het gaat om vaccinaties tegen griep, pneumokokken en COVID, in het afgelopen najaar.

karoly_illy

'Vaccinatie is belangrijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid. Voor mensen met een longziekte weten we dat vaccinaties het aantal longaanvallen en ziekenhuisopnames kan verlagen. Het is belangrijk dat betrouwbare bronnen zoals huisartsen en de GGD zichtbaar zijn en geraadpleegd worden om vragen te beantwoorde en zorgen weg te nemen'

Károly Illy – directeur Longfonds 

Voorlichting, transparantie en vertrouwen

Het pamflet spoort aan tot een gezamenlijke inspanning van het kabinet, beleidsmakers, zorgprofessionals, ouders en alle betrokkenen om de vaccinatiegraad in Nederland te verbeteren. Het belang van voorlichting, transparantie en vertrouwen in de wetenschappelijke basis van vaccinaties wordt hierbij benadrukt.

Longfonds bij NPO Radio 1

In de ochtend van 22 april was Longfonds directeur Károly Illy in de uitzending van het programma Spraakmakers op NPO Radio 1 om naar aanleiding van het pamflet in gesprek te gaan over oa het Rijksvaccinatieprogramma. Károly Illy benadrukte het belang van betere bescherming van kwetsbare mensen tegen ernstig ziek worden.  

Meer weten?

Op de website benedenpeil.nu lees je meer over het initiatief, de initiatiefnemers en de afzenders van het pamflet.   

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose