Doneer nu Gratis magazine

Lopende onderzoeken

In de 60 jaar van ons bestaan hebben we prachtige resultaten bereikt op het gebied van longonderzoek. Mede dankzij onze donateurs kunnen wij subsidies schenken aan onderzoek. Daardoor zijn er belangrijke ontwikkelingen geweest, zoals de komst van de inhalator en de Spironose.

Onze ambities gaan verder. We gaan voor een wereld zonder longziekten. Meer dan ooit hebben we daarom de ambitie om de uitkomsten van onderzoek direct aan de mensen met een longziekte ten goede te laten komen. We kennen subsidies toe aan impactvol onderzoek. Dat doen we op allerlei thema’s, passend binnen onze onderzoeksagenda.

Astma onderzoek

Er lopen diverse onderzoeken naar astma. Bijvoorbeeld naar nieuwe medicijnen en naar manieren om astma te voorkomen.

COPD onderzoek

Er lopen diverse onderzoeken naar COPD Is COPD te voorkomen? En waarom zijn mensen met COPD zo moe?

Onderzoek naar longreparatie

Stel je voor dat je kapotte longen kunt repareren. Hoe denken onderzoekers dat te doen?

Onderzoek naar zeldzame longziekten

Ook naar zeldzame longziekten wordt onderzoek gedaan. Welke onderzoeken lopen er momenteel?

Onderzoek bij kinderen

Wanneer krijgt een kind astma? Waarom hebben sommige kinderen met astma te weinig baat bij de medicijnen? En hoe kunnen we de longen van te vroeggeboren kinderen zo goed mogelijk beschermen? Op deze en meer vragen hopen we met deze onderzoeken antwoord te krijgen.

Meedoen aan onderzoek?

Wilt u meedoen aan onderzoek? Regelmatig krijgen wij een oproep van onderzoekers die op zoek zijn naar mensen die bijvoorbeeld bepaalde medicijnen gebruiken en willen meehelpen aan onderzoek. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212