Kinderen en longziekten

Wanneer krijgt een kind een longziekte zoals astma? Waarom slaat de behandeling bij sommigen van hen wel aan en bij anderen niet? En hoe kunnen we de longen van te vroeggeboren kinderen zo goed mogelijk beschermen? Longfonds financiert onderzoek om deze vragen te beantwoorden. Op die manier werken we toe naar een wereld zonder longziekten. 

Kind bij arts

Onderzoeken die Longfonds steunt

 • Tim Wolfs

  Vroeggeboorte en longreparatie

  De longen van vroeggeboren baby’s zijn nog niet af en vaak beschadigd. Daar houden ze hun hele leven last van. Onderzoeker Tim Wolfs en zijn collega’s zijn een succesvolle manier op het spoor om hier iets aan te doen. Het geheim? Stamcellen. Wolfs werkt met steun van Longfonds aan een methode om longproblemen bij vroeggeboren baby’s aan te pakken.

  Lees meer over het onderzoek van Tim Wolfs
 • Edward Dompeling

  Ademtest voor peuters

  Is het astma of ‘gewoon’ een virusje? Bij jonge kinderen is dat moeilijk te bepalen. daardoor krijgen kinderen niet altijd de juiste behandeling met mogelijk schade aan de longen als gevolg. Kinderlongarts Edward Dompeling wil daar verandering in brengen met een speciale ademtest.

  Lees meer over het onderzoek van Edward Dompeling

Longziekten de wereld uit!

Longfonds zet zich in voor een wereld zonder longziekten. Daarom investeren we in wetenschappelijk onderzoek. Onze dromen? Een vaccin tegen astma, kapotte longen repareren en een betere behandeling voor ernstige longziekten.

Doneer nu
Onderzoekers in lab