Help mee Bestel gratis

Medische doorbraken

In Nederland zijn 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Jaarlijks belanden 32.000 mensen benauwd in het ziekenhuis en één op de vier mensen overlijdt aan de gevolgen van een longziekte. Het Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. Daarom jagen we medische doorbraken aan.

Longfonds en longonderzoek

Het Longfonds heeft de ambitie om de uitkomsten van onderzoek direct aan de mensen met een longziekte ten goede te laten komen, door via medische doorbraken echte oplossingen voor de patiënt te bereiken. Het Longfonds kent daarom subsidies toe aan impactvol onderzoek.

Lopende onderzoeken

In de 60 jaar van ons bestaan hebben we prachtige resultaten bereikt op het gebied van longonderzoek. Mede dankzij onze subsidies zijn er belangrijke ontwikkelingen geweest, zoals de komst van de inhalator en de Spironose.

LONGFONDS | Accelerate

Longfonds regisseert een vernieuwend en resultaatgericht internationaal samenwerkingsprogramma: LONGFONDS | Accelerate. Met dit grensverleggende onderzoeksprogramma geeft het Longfonds gehoor aan de grootste wens van patiënten: toegankelijke en effectieve oplossingen vinden voor longziekten.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212