Help mee Gratis magazine
dr. Hermelijn Smits, bioloog, immunoloog en hoofdonderzoeker van het Consortium Astmapreventie In de eerste drie levensjaren kun je het immuunsysteem nog trainen.

Longfonds Live - Webinars

Deze zomer organiseert Longfonds een aantal keren webinars over onderwerpen die ons en onze achterban na aan het hart liggen. De webinars worden gegeven door wetenschappers, longartsen en zorgprofessionals. Zij worden altijd bijgestaan door een gespreksleider van Longfonds. Tijdens het webinar krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen via de ‘chatroom’. 

Een webinar is een online presentatie of workshop van nooit langer dan een uur. Het doel is om deelnemers te informeren en te inspireren over een bepaald onderwerp.  

Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan een webinar, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Voor de webinars hoef je niets te betalen. Ze zijn kosteloos live te volgen. 

Wil je graag een webinar bijwonen?

Registreer je dan als deelnemer door in de kalender hieronder op de aanmeldknop van een webinar te klikken en het formulier in te vullen. Na aanmelding ontvang je een link naar het webinar en een uitleg van hoe je kunt inloggen.

Lees ook de antwoorden op de meestgestelde vragen rondom deelname aan het webinar onderaan deze pagina. 

Webinar gemist?

Achteraf terugkijken is altijd mogelijk, of je je nu hebt aangemeld voor het webinar of niet. Alle webinars worden voor iedereen toegankelijk gemaakt.

> Kijk 'De gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekte' door dr. Frits Franssen terug

Kalender
Vrijdag 28 augustus | 11.00-12.00: Astma en allergieën voorkomen door het immuunsysteem te trainen

Astma en allergieën voorkomen door het immuunsysteem te trainen 
door dr. Hermelijn Smits 

Wetenschappelijke studies laten een duidelijk verband zien tussen omgeving, immuunsysteem en de kwetsbaarheid voor astma en allergieën. Vooral de eerste duizend dagen na de geboorte van een kind zijn heel belangrijk voor ontwikkeling van het immuunsysteem. In de eerste drie levensjaren kun je het immuunsysteem nog trainen om goed te reageren op bepaalde prikkels. Zo blijkt dat kinderen die in hun eerste levensjaar veel in de stal komen, aantoonbaar minder astma en allergieën hebben. De uitdaging is ook het immuunsysteem van stadskinderen zo te trainen, dat ze minder vaak astma en allergieën ontwikkelen. Om dat mogelijk te maken, bracht Longfonds wetenschappers uit 5 landen bij elkaar. Dr. Hermelijn Smits geeft leiding aan dit internationale onderzoek.  

Over dr. Hermelijn Smits
Dr. Hermelijn Smits is als immunoloog en bioloog verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Tijdens het webinar vertelt ze hoe op de natuur gebaseerde oplossingen kunnen helpen om astma en allergieën te voorkomen en ons kunnen beschermen tegen virussen zoals het coronavirus. 

> Ja, ik meld me aan voor het webinar "Astma en allergieën voorkomen door het immuunsysteem te trainen"

Maandag 21 september | Tijdstip volgt: Hoe ziet de reguliere longzorg eruit na corona?

Hoe ziet de reguliere longzorg eruit na corona? 
Door Mariëtte Scholma

Inhoud programma volgt later - 

Over Mariëtte Scholma
Mariëtte Scholma is verpleegkundig specialist longziekten in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. 

- Aanmelden volgt - 

 

Vragen en antwoorden over deelname webinars
Wordt het webinar opgenomen? En kan ik het webinar terugkijken?

Jazeker. Het webinar wordt opgenomen. Achteraf terugkijken is voor iedereen mogelijk. Dat wil zeggen dat je het webinar ook kunt terugkijken als je je niet hebt aangemeld. 

Als het webinar is geweest, zal er een link onder het kopje 'Webinar gemist?' verschijnen. Als je daarop klikt, kom je terecht op een webpagina waarop je de opname van het webinar direct kunt bekijken. Ook kun je daar de antwoorden op de top 10 meestgestelde vragen tijdens het webinar lezen.

Ik heb me aangemeld, maar ik kan toch niet en wil me afmelden.

Mocht je plotseling toch niet kunnen inloggen op het tijdstip van het webinar, dan hoef je je niet af te melden. Je kunt later, op een tijdstip naar wens, via deze webpagina het gemiste webinar terugkijken. 

Ik ben geen lid van Longfonds, maar ik wil me wel graag aanmelden.

Leuk dat je je wilt aanmelden voor een van onze webinars! Alle webinars zijn voor iedereen toegankelijk, dus ook als je geen lid bent van het Longfonds. 

Hoe kan ik het webinar bekijken?

Als je je hebt aangemeld voor het webinar, ontvang je enkele dagen voor aanvang van het webinar een e-mailtje met daarin een knop 'Naar het webinar'. Om deel te nemen aan het webinar, volg je de volgende stappen:

1. Klik enkele minuten voor aanvang van het webinar op de knop 'Naar het webinar'.
2. Je komt nu terecht op een webpagina. Klik hier op ‘Bekijken op het web’ als je geen Microsoft Teams applicatie hebt. Heb je wel de applicatie? Klik dan in de pop-up bovenaan de webpagina ‘Microsoft Teams openen’.
3. Onder de grote knop ‘Aanmelden’ vind je ‘anoniem deelnemen’. Kies ‘anoniem deelnemen’.
4. Wanneer je dit hebt gedaan, neem je deel aan het webinar.

Download hier de uitgebreide instructie.

Ik heb nog geen link voor het webinar ontvangen?

Enkele dagen voordat het webinar plaatsvindt, ontvang je een link. 

Tip: houd ook je spam-inbox in de gaten, want het kan zomaar zijn dat de e-mail daar per ongeluk in terecht is gekomen. 

Kan ik accreditatiepunten krijgen voor het volgen van het webinar?

Alle webinars tot en met september zijn onderdeel van een pilotfase. Voor deze webinars wordt geen accreditatie verleend. Wel nemen we je vraag mee voor de webinars na de pilotfase mogelijk in het jaar.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212