Doneer nu Gratis magazine

Longfonds Live - Webinars

Deze zomer organiseerde Longfonds een aantal keren webinars over onderwerpen die ons en onze achterban na aan het hart liggen. De webinars werden gegeven door wetenschappers, longartsen en zorgprofessionals. Zij werden altijd bijgestaan door een gespreksleider van Longfonds. Tijdens het webinar was er gelegenheid om vragen te stellen via de ‘chatroom’. 

Een webinar is een online presentatie of workshop van nooit langer dan een uur. Het doel is om deelnemers te informeren en te inspireren over een bepaald onderwerp.  

Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan een webinar, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Voor de webinars hoef je niets te betalen. Ze zijn kosteloos live te volgen. 

Vervolg webinars

We zijn blij dat we met de webinars een nieuwe manier vonden om onze achterban te vertellen over onderwerpen die hen en ons aan het hart gaan. We gaan hier dit najaar graag mee door. Hoe we dat gaan doen, lees je hier binnenkort.

Webinar gemist?

Achteraf terugkijken is altijd mogelijk, of je je nu hebt aangemeld voor het webinar of niet. Alle webinars worden voor iedereen toegankelijk gemaakt.

> Kijk 'De gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekte' door dr. Frits Franssen terug

> Kijk 'Astma en allergieeën voorkomen door het immuunsysteem te trainen' door dr. Hermelijn Smits terug

> Kijk 'Reguliere longzorg in coronatijd' door verpleegkundig specialist longziekten Mariëtte Scholma terug

Kalender

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe webinars gepland. Hier komt waarschijnlijk binnenkort verandering in. Houd onze website dus in de gaten!

Vragen en antwoorden over deelname webinars
Wordt het webinar opgenomen? En kan ik het webinar terugkijken?

Jazeker. Het webinar wordt opgenomen. Achteraf terugkijken is voor iedereen mogelijk. Dat wil zeggen dat je het webinar ook kunt terugkijken als je je niet hebt aangemeld. 

Als het webinar is geweest, zal er een link onder het kopje 'Webinar gemist?' verschijnen. Als je daarop klikt, kom je terecht op een webpagina waarop je de opname van het webinar direct kunt bekijken. Ook kun je daar de antwoorden op de top 10 meestgestelde vragen tijdens het webinar lezen.

Ik heb me aangemeld, maar ik kan toch niet en wil me afmelden.

Mocht je plotseling toch niet kunnen inloggen op het tijdstip van het webinar, dan hoef je je niet af te melden. Je kunt later, op een tijdstip naar wens, via deze webpagina het gemiste webinar terugkijken. 

Ik ben geen lid van Longfonds, maar ik wil me wel graag aanmelden.

Leuk dat je je wilt aanmelden voor een van onze webinars! Alle webinars zijn voor iedereen toegankelijk, dus ook als je geen lid bent van het Longfonds. 

Hoe kan ik het webinar bekijken?

Als je je hebt aangemeld voor het webinar, ontvang je enkele dagen voor aanvang van het webinar een e-mailtje met daarin een knop 'Naar het webinar'. Om deel te nemen aan het webinar, volg je de volgende stappen:

1. Klik enkele minuten voor aanvang van het webinar op de knop 'Naar het webinar'.
2. Je komt nu terecht op een webpagina. Klik hier op ‘Bekijken op het web’ als je geen Microsoft Teams applicatie hebt. Heb je wel de applicatie? Klik dan in de pop-up bovenaan de webpagina ‘Microsoft Teams openen’.
3. Onder de grote knop ‘Aanmelden’ vind je ‘anoniem deelnemen’. Kies ‘anoniem deelnemen’.
4. Wanneer je dit hebt gedaan, neem je deel aan het webinar.

Deelnemen aan het webinar via een iPad of iPhone, kan alleen als de Teams-app is geïnstalleerd.
Er zijn 3 opties:
1. Heb je de Teams-app al geïnstalleerd? Geen probleem: het webinar opent automatisch na het klikken op de link.
2. Heb je de Teams-app al geïnstalleerd maar je bent niet ingelogd? Geen punt. Meld je aan via een naam (je hoeft niet in te loggen).
3. Heb je de Teams-app nog niet geïnstalleerd? Download de gratis Microsoft Teams-app in de appstore en meld je aan via een naam (je hoeft niet in te loggen).

Download hier de uitgebreide instructies

Ik heb nog geen link voor het webinar ontvangen?

Enkele dagen voordat het webinar plaatsvindt, ontvang je een link. 

Tip: houd ook je spam-inbox in de gaten, want het kan zomaar zijn dat de e-mail daar per ongeluk in terecht is gekomen. 

Kan ik accreditatiepunten krijgen voor het volgen van het webinar?

Alle webinars tot en met september zijn onderdeel van een pilotfase. Voor deze webinars wordt geen accreditatie verleend. Wel nemen we je vraag mee voor de webinars na de pilotfase mogelijk in het jaar.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212