Doneer nu Gratis magazine

Longfonds Live - Webinars

In de zomer van 2020 organiseerde Longfonds een aantal keren webinars over onderwerpen die ons en onze achterban na aan het hart liggen. Hier gaan we mee door in 2021.

Over Longfonds webinars

Een webinar is een online presentatie of workshop van nooit langer dan een uur. Het doel is om deelnemers te informeren en inspireren over een bepaald onderwerp. Ze werden gegeven door wetenschappers, longartsen en zorgprofessionals, altijd bijgestaan door een gespreksleider van Longfonds. Tijdens het webinar was er de gelegenheid om vragen te stellen.

Iedereen kan meedoen

Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan een webinar, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Voor de webinars hoef je niets te betalen. Ze zijn kosteloos live te volgen. 

Kalender

Binnenkort komt hier de datum van het volgende webinar te staan. 

Webinar gemist?

Achteraf terugkijken is altijd mogelijk, of je je nu hebt aangemeld voor het webinar of niet. Alle webinars worden voor iedereen toegankelijk gemaakt.

> Kijk 'herstel na corona' door Marjanne Piena, Paulien Goossens, Sabine van Erp en Robert Saarloos terug

> Kijk 'De gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekte' door dr. Frits Franssen terug

> Kijk 'Astma en allergieeën voorkomen door het immuunsysteem te trainen' door dr. Hermelijn Smits terug

> Kijk 'Reguliere longzorg in coronatijd' door verpleegkundig specialist longziekten Mariëtte Scholma terug

Vragen en antwoorden over deelname webinars
Wordt het webinar opgenomen? En kan ik het webinar terugkijken?

Jazeker. Het webinar wordt opgenomen. Achteraf terugkijken is voor iedereen mogelijk. Dat wil zeggen dat je het webinar ook kunt terugkijken als je je niet hebt aangemeld. 

Als het webinar is geweest, zal er een link onder het kopje 'Webinar gemist?' verschijnen. Als je daarop klikt, kom je terecht op een webpagina waarop je de opname van het webinar direct kunt bekijken. Ook kun je daar de antwoorden op de top 10 meestgestelde vragen tijdens het webinar lezen.

Ik heb me aangemeld, maar ik kan toch niet en wil me afmelden.

Mocht je plotseling toch niet kunnen inloggen op het tijdstip van het webinar, dan hoef je je niet af te melden. Je kunt later, op een tijdstip naar wens, via deze webpagina het gemiste webinar terugkijken. 

Ik ben geen lid van Longfonds, maar ik wil me wel graag aanmelden.

Leuk dat je je wilt aanmelden voor een van onze webinars! Alle webinars zijn voor iedereen toegankelijk, dus ook als je geen lid bent van het Longfonds. 

Hoe kan ik het webinar bekijken?

Als je je hebt aangemeld voor het webinar, ontvang je enkele dagen voor aanvang van het webinar een e-mailtje met daarin een knop 'Naar het webinar'. Dit is een linkje naar het webinar. Om deel te nemen aan het webinar, klik je enkele voor aanvang op deze knop.

Ik heb nog geen link voor het webinar ontvangen?

Enkele dagen voordat het webinar plaatsvindt, ontvang je een link. 

Tip: houd ook je spam-inbox in de gaten, want het kan zomaar zijn dat de e-mail daar per ongeluk in terecht is gekomen. 

Kan ik accreditatiepunten krijgen voor het volgen van het webinar?

Alle webinars tot en met september zijn onderdeel van een pilotfase. Voor deze webinars wordt geen accreditatie verleend. Wel nemen we je vraag mee voor de webinars na de pilotfase mogelijk in het jaar.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212