Terugkijken webinar 'Nadenken over toekomst bij COPD'

Als je COPD hebt, kun je met onzekerheden en vragen zitten zoals waarom overkomt mij dit, wat is de zin van het leven en waar haal ik kracht uit? Bij een aandoening die niet meer overgaat, is het belangrijk om na te denken over je toekomstige zorgbehoeften. Deze onderwerpen kwamen aan bod tijdens het webinar 'Nadenken over de toekomst bij COPD’ van 6 juli 2023. Kijk het nu terug.

Handen vasthouden

Longarts Kris Mooren (Spaarne Ziekenhuis) en longverpleegkundige en verpleegkundige palliatieve zorg Matty Liefting vertelden over de verschillende behandelmogelijkheden. Ook gingen zij in op het gesprek dat je met je zorgverlener kunt voeren over jouw wensen en behoeften ten aanzien van zorg in de toekomst. Ervaringsdeskundige en Longfonds-vrijwilliger Jolanda vertelde wat de ziekte voor haar betekent en hoe ze nadenkt over de toekomst. De presentator van het webinar, longarts Sander de Hosson, bracht de vragen in van de kijkers. Dit leverde interessante gesprekken op.

Dit webinar is interessant voor mensen met COPD, hun naasten en voor zorgverleners. Het is een co-productie van Carend, PZNL (Palliatieve Zorg Nederland), Patiëntenfederatie Nederland, Longalliantie Nederland (LAN) en Longfonds.

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu gratis 2x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en alle ontwikkelingen over longziekten. Meld je snel aan. De oplage is beperkt.

Bestel nu gratis
LONGWIJZER magazine