Je bent van harte welkom!

Online Publieksmiddag

Wil je op de hoogte blijven van spraakmakende ontwikkelingen in het longonderzoek? Op een ontspannen manier vanuit huis kennismaken met de wetenschappers die hard werken aan doorbraken voor longziekten? Dan is het terugkijken van de online Publieksmiddag echt iets voor jou!

Onderzoek

Over de publieksmiddag

De Publieksmiddag vond plaats op 18 juni tijdens het online Dutch Lung Congress. De middag was bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in longonderzoek.

Je kunt de Publieksmiddag hier terugkijken:

Programma

Na de aftrap met Michael Rutgers (directeur Longfonds), vertelde ​Steffi Lemmens-Janssen, fysiotherapeut bij Basalt Revalidatie, over het belang van bewegen als je een longziekte hebt. Daarna gaf Slivan Licher, epidemioloog in het ErasmusMC , een presentatie over comorbiditeit (het tegelijkertijd voorkomen van twee of meer aandoeningen bij één persoon) bij mensen met een longziekte.

Ook werden er twee prijzen uitgereikt aan longonderzoekers. Die geldprijzen worden mogelijk gemaakt dankzij onze donateurs.

De online Publieksmiddag vond plaats tijdens het Dutch Lung Congress. Dit tweedaagse online congres op 17 en 18 juni werd georganiseerd door Longfonds, NRS (Netherlands Respiratory Society) en NVALT (Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose). Het congres is voor longartsen en longonderzoekers.