Terugkijken webinar ‘Blijf de baas over je zeldzame longziekte’

Heb jij een zeldzame longziekte en vind je het soms lastig om hier zelf de baas over te blijven? Voel je je niet altijd begrepen door jouw longarts? En vraag je je af hoe je hierover het gesprek aan kunt gaan?

Dit kwam allemaal aan bod tijdens het webinar ‘Blijf de baas over je zeldzame longziekte’ op 2 november 2022. Kijk het nu terug.

Webinar Bijzonder en Niet Alleen

In dit webinar vertelde longarts Mareye Voortman over het belang van een goed gesprek, hoe je behandelingsmogelijkheden bespreekt en hoe je samen tot de beste behandeling komt. Ervaringsdeskundige Ellen Rusch vertelde waar zij tegenaan liep en hoe ze daarmee is omgegaan. Ook gaven de sprekers handige tips en adviezen om jou te helpen de baas te worden of te blijven over je zeldzame longziekte.

Het webinar is interessant voor mensen met een zeldzame longziekte zoals bronchiëctasieën, alpha-1 en longfibrose, net als voor mensen met astma en voor zorgverleners.

Meestgestelde vragen

Tijdens het webinar zijn er veel vragen gesteld. Hieronder lees je de antwoorden op de meestgestelde vragen én tips van kijkers.