Terugkijken webinar Long Covid en Naasten

Als naaste van iemand met Long Covid komt er veel op je af. Hoe zorg je voor de ander maar ook voor jezelf? Vraag je je af hoe je het vol kunt houden, hoe je zorgt voor goede communicatie onderling maar ook naar de rest van je omgeving en hoe je als naaste zelf hulp kunt krijgen? En vind je het lastig om de situatie te accepteren?

Deze thema's kwamen allemaal aan bod in het webinar Long Covid en Naasten op 25 november 2021. Je kunt het nu terugkijken.

Webinar Long Covid en Naasten terugkijken

In het webinar worden vanuit verschillende invalshoeken tips en adviezen gedeeld. Sprekers zijn: klinisch (neuro)psycholoog Eric van Balen van VieCuri Medisch Centrum, maatschappelijk werker Mirjam Janssens en ervaringsdeskundige Joris van Caulil samen met zijn partner Martine.

Wil je de slides uit het webinar terugkijken? Download de presentatie

Het webinar roept veel reacties van herkenning op:

  • "Zeer informatief webinar wat ik zeker aan mijn naasten ga aanbevelen."
  • "Wat een waardevolle informatie, veel van opgestoken."
  • "De uitleg van de klinisch neuropsycholoog en de maatschappelijk werker was erg duidelijk en fijn."
  • "Ik besef nu hoe piekeren onbewust ook veel energie kost. Ik zal proberen de piekertrein voorbij te laten gaan."
  • "Heel leerzaam, interessant, boeiend. Veel handvatten en herkenning voor mezelf, maar ook nuttig voor mijn omgeving."

Tijdens het webinar zijn er veel vragen gesteld. Binnenkort vind je op coronaplein.nu de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Bekijk alle webinars over Long Covid op coronaplein.nu 

Coronaplein

Coronaplein

Mensen die langdurig klachten houden na een coronabesmetting, ook wel Long Covid genoemd, kunnen voor hun vragen terecht op coronaplein.nu. Dit is het digitale platform van Longfonds voor coronapatiënten en hun naasten. Hier vind je naast informatie, ook persoonlijke verhalen van lotgenoten. Bovendien kun je met elkaar in gesprek over je ervaringen en kun je in contact komen met zorgverleners. 

Ga naar coronaplein.nu