Longfonds Live: Webinars

Longfonds organiseert regelmatig webinars over onderwerpen die ons en onze achterban na aan het hart liggen. Webinar gemist? Kijk de webinars nu terug! 

Volgend webinar

5 oktober: webinar 'Mentale klachten en Long Covid' - georganiseerd door Longfonds en de Hersenstichting

Aanmelden

Computer icoon

Over de Longfonds Webinars

Een webinar is een online presentatie of workshop van maximaal een uur. Het doel is om deelnemers te informeren en te inspireren over een bepaald onderwerp. De Longfonds webinars werden gegeven door wetenschappers, longartsen en zorgprofessionals, altijd bijgestaan door een gespreksleider van Longfonds. Tijdens het webinar was er gelegenheid om vragen te stellen via de ‘chatroom’. 

Iedereen kan meedoen! 

Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan een webinar, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Voor de webinars hoef je niets te betalen. Ze zijn kosteloos live te volgen. 

Kalender

5 oktober: webinar coronaplein 'Mentale klachten en Long Covid' - georganiseerd door Longfonds en de Hersenstichting.

Meer weten

Kijk een Longfonds Webinar terug

 • Webinar coronaplein Long Covid en Werk terugkijken

  Long Covid en Werk

  Heb jij langdurige coronaklachten (Long Covid) en loop je aan tegen problemen bij re-integratie op je werk? Wil je meer weten over je rechten en plichten? En ben je benieuwd hoe je re-integratie kunt aanpakken als je minder energie hebt of hoe je gesprekken met je werkgever of bedrijfsarts voorbereidt? Deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar Long Covid en Werk op 16 september.

  Bekijk het webinar
 • Onderzoek

  Online Publieksmiddag

  Wil je op de hoogte blijven van spraakmakende ontwikkelingen in het longonderzoek? Op een ontspannen manier vanuit huis kennismaken met de wetenschappers die hard werken aan doorbraken voor longziekten? Dan is het terugkijken van de online Publieksmiddag echt iets voor jou!

  Bekijk het webinar
 • Terugkijken webinar Cognitieve klachten na corona

  Cognitieve klachten na corona

  Heb je corona gehad en nog steeds last van cognitieve klachten, zoals vergeetachtigheid, concentratieproblemen en overprikkeling? En wil je graag meer weten over de oorzaak van deze klachten en hoe je ermee omgaat? Deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar Cognitieve klachten na corona, georganiseerd door Longfonds en de Hersenstichting.

  Bekijk het webinar
 • Foto's webinar copd

  COPD: wat kan ik zelf doen?

  Wat kan ik zelf doen om een ziekenhuisopname voor een longaanval te voorkomen? Wie kan mij daarbij helpen? En wat kan ik zelf doen als mijn ziekte in een vergevorderd stadium komt? Of als het slechter met mij gaat? Antwoorden op deze vragen kwamen aan bod in het webinar over ‘COPD: wat kan ik zelf doen?’ van 7 april.

  Bekijk het webinar
 • Webinar herstel corona sprekers

  Herstel na corona

  Hoe ga ik om met langdurige coronaklachten, zoals extreme vermoeidheid? Waar komen al die klachten vandaan? Op welke manier kan ik werken aan mijn herstel? En wie kan mij daarbij helpen? Een ervaringsdeskundige, revalidatiearts, ergotherapeut en fysiotherapeut geven antwoord op deze vragen in het webinar herstel na corona.

  Bekijk het webinar
 • Mariette Scholma

  Reguliere longzorg in coronatijd

  Hoe verlopen afspraken voor mijn longziekte bij mijn vaste zorgverlener in coronatijd? Moet ik met een longziekte mijn medicatie aanpassen? Deze vragen - en meer - werden beantwoord door longverpleegkundige Mariëtte Scholma in het Webinar op 21 september 2020.

  Bekijk het webinar
 • Frits Franssen

  De gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekte

  Heb je met een longaandoening een grotere kans om ziek te worden door corona? Word je ernstiger ziek? En wat zijn de mogelijke gevolgen op de lange termijn? Deze vragen werden beantwoord door dr. Frits Franssen in het Longfonds Webinar op donderdag 9 juli 2020.

  Bekijk het webinar

Vragen en antwoorden over deelname webinars

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Nieuws over het werk van Longfonds
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose