Longfonds Webinars

Longfonds organiseert regelmatig webinars over onderwerpen die ons en onze achterban na aan het hart liggen. Webinar gemist? Kijk de webinars nu terug!

Computer icoon

Over de Longfonds Webinars

Een webinar is een online presentatie of workshop van maximaal een uur. Het doel is om deelnemers te informeren en te inspireren over een bepaald onderwerp. De Longfonds webinars worden gegeven door wetenschappers, longartsen en zorgprofessionals, bijgestaan door een gespreksleider van Longfonds. Tijdens de webinars is er gelegenheid om vragen te stellen.

Iedereen kan meedoen! 

Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan een webinar, gewoon vanuit je eigen woonkamer. Voor de webinars hoef je niets te betalen. Ze zijn kosteloos live te volgen. 

Kijk een Longfonds Webinar terug

 • Webinar grip op je astma screenshot

  Webinar Grip op je astma!

  Hoe kun je je astma onder controle houden? Hoe gebruik je je longmedicatie goed, wat doe je als je klachten verergeren en hoe ga je om met energieverdeling en vermoeidheid? Hierover ging het webinar ‘Grip op je astma’ op 7 mei 2024. Kijk het nu terug.

  Bekijk het webinar
 • Handen vasthouden

  Webinar 'Nadenken over toekomst bij COPD'

  Als je COPD hebt, kun je met onzekerheden en vragen zitten zoals waarom overkomt mij dit, wat is de zin van het leven en waar haal ik kracht uit? Bij een aandoening die niet meer overgaat, is het belangrijk om na te denken over je toekomstige zorgbehoeften. Deze onderwerpen kwamen aan bod tijdens het webinar 'Nadenken over de toekomst bij COPD’ van 6 juli 2023. Kijk het nu terug.

  Bekijk het webinar
 • Webinar 'Leven met astma bij kinderen'

  Leven met astma bij kinderen

  De invloed van astma op het leven van kinderen is groot. Zo kunnen ze door hun astma niet met alles meedoen, bijvoorbeeld bij het sporten of buiten spelen. Maar ook het simpelweg naar school gaan kan problemen geven. Hierover ging het webinar ‘Leven met astma bij kinderen’ op 2 mei 2023. Kijk het nu terug.

  Bekijk het webinar
 • Terugkijken webinar Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPD

  Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPD

  Als je COPD hebt, dan heb je meer kans om later ook een hart- of vaataandoening te krijgen. Hoe groot is dit risico? En hoe ga je om met het hebben van zowel COPD als een hartaandoening? Hierover ging het webinar ‘Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPD’ van Harteraad en Longfonds op 21 november 2022.

  Bekijk het webinar
 • Webinar Bijzonder en Niet Alleen

  Blijf de baas over je zeldzame longziekte

  Heb jij een zeldzame longziekte en vind je het soms lastig om hier zelf de baas over te blijven? Voel je je niet altijd begrepen door jouw longarts? En vraag je je af hoe je hierover het gesprek aan kunt gaan?

  Dit kwam allemaal aan bod tijdens het webinar ‘Blijf de baas over je zeldzame longziekte’ op 2 november 2022. Kijk het nu terug.

  Bekijk het webinar
 • Webinar Goed Gebruik Inhalatiemedicijnen

  Goed gebruik inhalatiemedicijnen

  Mensen met een longziekte die hun inhalatiemedicijnen goed gebruiken, hebben meer grip op hun longziekte. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw inhalator (puffer) juist gebruikt? Dat is niet altijd eenvoudig. Zelfs als je jouw inhalatiemedicijnen al langer gebruikt, kunnen er foutjes insluipen. Hierover ging het webinar ‘Goed gebruik inhalatiemedicijnen’ op 15 september 2022.

  Bekijk het webinar
 • Longfonds Talk

  In gesprek met longwetenschappers

  Tijdens het webinar 'LONGFONDS Talk' lieten longwetenschappers dr. Susanne Vijverberg en prof.dr. Dirk-Jan Slebos je op een boeiende manier kennismaken met hun onderzoek. Ook beantwoordden de onderzoekers vragen van kijkers. Dit leverde interessante gesprekken op!

  Bekijk het webinar
 • Webinar Leven met ernstige COPD, twee sprekers

  In gesprek over leven met ernstige COPD

  Tijdens het webinar ging gespreksleider Yvonne Engels in gesprek met longarts Kris Mooren en verpleegkundig specialist Linda Brandjes over vragen die hun patiënten bezighouden. De onderwerpen die zij onder andere bespraken waren: omgaan met kortademigheid, omgaan met zorgen en angsten, praten met de zorgverlener en zorgen voor je naaste met ernstige COPD en zorgen voor jezelf.

  Bekijk het webinar
 • Webinar Long Covid en Naasten terugkijken

  Long Covid en Naasten

  Als naaste van iemand met Long Covid komt er veel op je af. Hoe zorg je voor de ander maar ook voor jezelf? Vraag je je af hoe je het vol kunt houden, hoe je zorgt voor goede communicatie onderling maar ook naar de rest van je omgeving en hoe je als naaste zelf hulp kunt krijgen? En vind je het lastig om de situatie te accepteren? Deze thema's kwamen allemaal aan bod in het webinar Long Covid en Naasten op 25 november 2021.

  Bekijk het webinar
 • Bijzonder en niet alleen, logo's samenwerkende partijen: VND, Longfonds en longfibrose patiëntenvereniging

  Bijzonder en niet alleen 2021 - voor mensen met een zeldzame longziekte

  9 oktober 2021 vond ons digitale evenement voor mensen met een bijzondere longziekte plaats. De opnamen van de 6 verschillende sessies en de veelgestelde vragen staan online. Handig, als je er niet bij kon zijn of als je een verhaal nog eens wilt horen. Kijk en lees meer over BE, alpha-1, ernstig astma en andere zeldzame longziekten.

  Bekijk de webinars
 • Terugkijken webinar Mentale klachten en Long Covid

  Mentale klachten en Long Covid

  Heb jij langdurige coronaklachten (Long Covid) en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Voel je soms frustratie of verdriet omdat je leven er ineens anders uitziet? Ervaar je onzekerheid over je herstel? Of heb je door de ziekte last van stress, eenzaamheid, somberheid of angst? Deze thema's kwamen allemaal aan bod in het webinar Mentale klachten en Long Covid op 5 oktober 2021.

  Bekijk het webinar
 • Webinar coronaplein Long Covid en Werk terugkijken

  Long Covid en Werk

  Heb jij langdurige coronaklachten (Long Covid) en loop je aan tegen problemen bij re-integratie op je werk? Wil je meer weten over je rechten en plichten? En ben je benieuwd hoe je re-integratie kunt aanpakken als je minder energie hebt of hoe je gesprekken met je werkgever of bedrijfsarts voorbereidt? Deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar Long Covid en Werk op 16 september 2021.

  Bekijk het webinar
 • Onderzoek

  Online Publieksmiddag

  Wil je op de hoogte blijven van spraakmakende ontwikkelingen in het longonderzoek? Op een ontspannen manier vanuit huis kennismaken met de wetenschappers die hard werken aan doorbraken voor longziekten? Dan is het terugkijken van de online Publieksmiddag echt iets voor jou!

  Bekijk het webinar
 • Terugkijken webinar Cognitieve klachten na corona

  Cognitieve klachten na corona

  Heb je corona gehad en nog steeds last van cognitieve klachten, zoals vergeetachtigheid, concentratieproblemen en overprikkeling? En wil je graag meer weten over de oorzaak van deze klachten en hoe je ermee omgaat? Deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar Cognitieve klachten na corona op 27 mei 2021, georganiseerd door Longfonds en de Hersenstichting.

  Bekijk het webinar
 • Foto's webinar copd

  COPD: wat kan ik zelf doen?

  Wat kan ik zelf doen om een ziekenhuisopname voor een longaanval te voorkomen? Wie kan mij daarbij helpen? En wat kan ik zelf doen als mijn ziekte in een vergevorderd stadium komt? Of als het slechter met mij gaat? Antwoorden op deze vragen kwamen aan bod in het webinar over ‘COPD: wat kan ik zelf doen?’ van 7 april.

  Bekijk het webinar
 • Webinar herstel corona sprekers

  Herstel na corona

  Hoe ga ik om met langdurige coronaklachten, zoals extreme vermoeidheid? Waar komen al die klachten vandaan? Op welke manier kan ik werken aan mijn herstel? En wie kan mij daarbij helpen? Een ervaringsdeskundige, revalidatiearts, ergotherapeut en fysiotherapeut geven antwoord op deze vragen in het webinar herstel na corona.

  Bekijk het webinar
 • Mariette Scholma

  Reguliere longzorg in coronatijd

  Hoe verlopen afspraken voor mijn longziekte bij mijn vaste zorgverlener in coronatijd? Moet ik met een longziekte mijn medicatie aanpassen? Deze vragen - en meer - werden beantwoord door longverpleegkundige Mariëtte Scholma in het Webinar op 21 september 2020.

  Bekijk het webinar
 • Frits Franssen

  De gevolgen van COVID-19 voor mensen met een longziekte

  Heb je met een longaandoening een grotere kans om ziek te worden door corona? Word je ernstiger ziek? En wat zijn de mogelijke gevolgen op de lange termijn? Deze vragen werden beantwoord door dr. Frits Franssen in het Longfonds Webinar op donderdag 9 juli 2020.

  Bekijk het webinar

Vragen en antwoorden over deelname webinars

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose