Doneer nuBestel gratis
Meld u aan als vrijwilliger - Duur: 02:03 Bekijk de film

Vrijwilliger worden

Het Longfonds is in heel Nederland actief, ook bij u in de buurt. Als vrijwilliger kunt u een belangrijke bijdrage leveren in onze strijd voor gezonde longen. Helpt u mee? Meld u aan als vrijwilliger en zet uw talenten in voor mensen met een longziekte.

Heeft u gevoel voor politiek? Dan kunt u actief zijn in de lobby voor schone lucht of gezonde schoolklassen. Bent u een goede organisator? Dan kunt u helpen bij een activiteit of bij het besturen van een werkgroep. Vertelt u makkelijk hoe het is om een longziekte te hebben? Dan kunt u andere patiënten op weg helpen of in gesprek gaan met beleidsmakers over betere zorg.

Het Longfonds is overal in Nederland actief, ook in uw omgeving. Helpt u actief mee in onze strijd voor gezonde longen?

Wat biedt het Longfonds?

Leuk vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving! Ook de 'secundaire voorwaarden' zijn goed geregeld. Het Longfonds vergoedt alle noodzakelijke onkosten, zoals reis- en verblijfkosten. Wij hebben een collectieve WA- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers afgesloten. Daarnaast bieden we, daar waar nodig, scholing, begeleiding en ondersteuning door deskundige consulenten. Wij zorgen ervoor dat u op de plek terecht komt die het best bij u past.

Meld u aan!

Zet uw talent in voor mensen met een ongeneeslijke longziekte. Meld u aan als vrijwilliger voor het Longfonds.

Er zijn verschillende vrijwilligersfuncties, hieronder leest u er meer over.

Een Longpunt organiseren?

Met een longziekte sta je niet alleen. Mensen met een longziekte,  hun omgeving en zorgverleners ontmoeten elkaar elke maand bij Longpunt, de plek voor vragen en ervaringen. Neemt u de organisatie op u?

Elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Maakt u het mogelijk?

Leven met een longziekte valt soms mee en soms tegen. Mensen met een longziekte ontmoeten elkaar, zijn samen actief, leren van elkaar. In een ontspannen sfeer, in een vertrouwde omgeving. Wilt u er voor zorgen?

Samen de zorg verbeteren. Loopt u daar warm voor?

Zorg kan altijd beter. En daarbij is de ervaring van longpatiënten onmisbaar. Want een longziekte is hun dagelijkse zorg. Zorgverleners, beleidsmakers en zorgverzekeraars horen graag hoe de kwaliteit van de zorg beter kan. Gaat u dat gesprek aan?

Mensen met een longziekte als experts. Spreekt u uit ervaring?

Heeft u zelf een longziekte? Niemand kent uw longen zo goed als u. Vanuit uw eigen ervaringen komt u tot nieuwe inzichten en aanbevelingen. Kunt u dat goed verwoorden, voor wie ons daar om vraagt?

De lobby tegen fijn stof. Neemt u daarin het voortouw?

Fijn stof kan longziekten zoals astma en COPD veroorzaken. En elk jaar overlijden 1.000 mensen met een longziekte vroegtijdig aan de gevolgen van luchtvervuiling. De lucht moet schoner en gezonder. Gaat u voorop in de lobby?

Voorlichting geven in de wijk, iets voor u?

Het Longfonds zoekt enthousiaste voorlichters voor de Longbrigade. De Longbrigade bestaat uit een groep vrijwilligers die de wijk intrekt om voorlichting te geven over COPD. De Longbrigade richt zich op mensen in achterstandswijken. Veel mensen uit deze groep blijken namelijk in de risicogroep te vallen. De risicogroep bestaat vooral uit mensen boven de 40 jaar die jarenlang roken of gerookt hebben. Voorlichting geven over COPD, iets voor u?

Helpt u mee met de collecte?

Elk voorjaar gaan collectanten langs de deuren om geld in te zamelen voor het Longfonds. Collectanten zijn altijd welkom! Wilt u liever niet zelf collecteren, maar toch meehelpen? Dat kan ook. Het Longfonds is ook op zoek naar organisatoren die ervoor zorgen dat de collecte in hun wijk soepel verloopt. De collecteweek is van 8 t/m 13 mei 2017. Helpt u ook mee als collectevrijwilliger?

Wat vindt u? Uw mening is belangrijk!

Bij alle projecten en doelstellingen van het Longfonds spelen longpatiënten een grote rol. Hun mening, ervaring en kennis is uniek en zorgt ervoor dat we altijd blijven werken vanuit het patiëntenperspectief. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden voor ons longpanel. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl