Het evenement voor mensen met een zeldzame longziekte

Meld je nu aan voor ‘Ontmoeten’

Op zaterdag 22 april 2023 organiseren Longfonds, de longfibrose patiëntenvereniging en astmaVereniging Nederland en Davos (VND) het evenement ‘Ontmoeten’. Deze bijeenkomst is voor mensen met alpha-1, bronchiëctasieën, ernstig astma, longfibrose, ILD en andere zeldzame longziekten. Het evenement duurt van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in Nijkerk bij De Schakel. LET OP: DIT MOMENT VOND PLAATS IN 2023.

Bijzonder en niet alleen, logo van bijeenkomst

Programma

1. Plenair: Positieve Gezondheid en het Longforum 

Samen met Yvonne Ruigrok gaan we deze dag in gesprek over Positieve Gezondheid. Het idee hierachter is dat het leven meer is dan ziek zijn. Want hoe we ons voelen, wordt door veel meer bepaald dan of we ziek zijn of niet. Door zo te denken, krijg je meer grip op het leven met een ziekte. Want zelfs wie heel ziek is, heeft wel iets waarvan de ogen gaan glimmen…

Ook krijg je deze dag een kijkje op het vernieuwde Longforum, de digitale ontmoetingsplek voor alle mensen met een longziekte. Yvonne Spies van Longfonds neemt je hierin mee.

2. Praktisch aan de slag in kleine groepen

In de middag gaan we praktisch aan de slag. Je leert hoe het ervoor staat met jouw Positieve Gezondheid én waar nog verbeterkansen liggen.

Daarnaast is er de hele dag ruimte voor het ontmoeten van andere mensen met een zeldzame longziekte. Een mooie kans om elkaar (weer) te spreken en van elkaar te leren!

Aanmelden

Wil je meer te weten komen over wat Positieve Gezondheid voor jou kan betekenen? Of wil je gewoon graag andere mensen met een bijzondere longziekte leren kennen? Kom dan naar centrum De Schakel (Oranjelaan 10, 3862 CX) in Nijkerk op 22 april 2023. De locatie ligt op 200 meter van station Nijkerk en er is voldoende parkeergelegenheid.

Kom je met de auto?

Op 22 april 2023 is de Oranjelaan deels afgesloten. Het parkeerterrein van De Schakel blijft met bereikbaar via de onverharde rijbaan vanaf rotonde Oranjelaan/Vetkamp. Als het parkeerterrein vol is, kun je parkeren in parkeergarage de Oosterpoort. De kosten zijn € 0,90 per uur of je kunt je inrijkaart bij De Schakel af laten stempelen voor € 5,00 (dagkaart).

Terugkijken

Bekijk de presentatie over Positieve Gezondheid en het Longforum nu online:

Verhalen van mensen met een zeldzame longziekte

Over Bijzonder en niet alleen