Doneer nu Gratis magazine

Astma

Astma is een chronische ontsteking van de longen. Chronisch betekent dat het blijvend is. Mensen met astma kunnen soms moeilijk ademhalen: zij zijn benauwd, ademen piepend en hoesten.

Alles over astma

Bij astma zijn de longen altijd ontstoken. Er zijn verschillende soorten en de symptomen kunnen per persoon en per moment verschillen.

Behandeling van astma

Heeft u de diagnose astma heeft gekregen? Dan wilt u weten wat de behandeling inhoudt en welke medicijnen u moet nemen. Vaak gebruikt u een inhalator. 

Omgaan met astma

U kunt zelf dingen doen om uw leven met astma makkelijker te maken. Rook niet, sport regelmatig en eet gezond. Zo verkleint u de kans op een astma-aanval.

Prikkels

Als u astma heeft, zijn uw longen overgevoelig voor stoffen. We noemen dit prikkels. Vermijd prikkels, zoals stuifmeel, geuren, rook of huisstofmijt. 

Anderen met astma

Misschien vindt u het prettig om te praten met anderen mensen die astma hebben. Op het Longforum en Longpunt kunt u hen ontmoeten.

Voor ouders

Heeft uw kind astma? Wat betekent dit voor het dagelijks leven? Welke behandeling krijgt uw kind?

Voor kinderen

Speciaal voor kinderen met astma is er astmakids.nl. Hier test je je kennis over astma. Of kijk bij de toffe tips of filmpjes om van alles te ontdekken.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl