Longpunt - Rijnmond

Longpunt Schiedam, Inhaleren kun je leren

Vlietland ziekenhuis, Vlietlandplein 2, 3118 JH Schiedam
-
Inhaler

Longpunt Schiedam, Inhaleren kun je leren

Longpunt Schiedam
Beste bezoekers van de Longpunten,

Het volgende Longpunt komt er aan. We hebben op donderdagmiddag 1 december a.s. een bijeenkomst gepland in een zaal van het Vlietlandziekenhuis, Vlietlandplein 2, 3118 JH Schiedam.

Onderwerp: inhaleren kun je leren

Het juist inhaleren van de inhalatie-medicatie is belangrijk voor de behandeling van uw longziekte en kun je leren. Wel heb je daar de juiste instructie voor nodig, er kan veel mis gaan. Wel 70% van de mensen inhaleert verkeerd.

Tijdens de bijeenkomst wordt een presentatie verzorgd door gespecialiseerd longverpleegkundige Karen Gerrits van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Zij is tevens instructeur inhalatie-medicatie.

Zij zal ingaan op de verschillende inhalatie-medicatie en de nieuwste ontwikkelingen die er zijn. Ook laat ze zien hoe de medicatie juist ingenomen dient te worden en er is gelegenheid tot oefenen. Hiervoor kunt u uw eigen inhalatie-medicatie meenemen.

Er is plaats voor maximaal 25 personen!
De bijeenkomst is gratis.

We gaan er van uit dat u bij verkoudheidsklachten thuisblijft of dat u vooraf een zelftest doet om zoveel mogelijk het risico op Coronabesmettingen te minimaliseren. Het dragen van een mondmasker is niet verplicht, maar voel u vrij om er een te dragen tijdens de longpuntbijeenkomst.

Tot ziens op 1 december!

Met vriendelijke groet,
Namens de Longpuntwerkgroep,
Hanneke Burger.

Voor meer info zie: 
nieuwewaterwegnoord@longfonds.nl