- Gelderland

Zingend zorgen voor je longen

Maria Virgo Reginakerk, 6721 GP Bennekom
tot
-
Klik hier voor informatie en/of aanmelding
Gertie Savelkoul

Koor "Zing a long" zoekt leden

“Zing a long” wordt geleid door dirigent Gertie Savelkoul. Als logopedist is zij gespecialiseerd in adem- en stemproblematiek. Vanwege haar passie voor zingen heeft Gertie “Zing-a-long” opgericht, een koor dat voornamelijk bestaat uit longpatiënten. Maar als je een ander probleem hebt met ademen, dan ben je ook welkom. Bijvoorbeeld als je worstelt met een allergie, hyperventilatie, Parkinson, een spierziekte en long Covid klachten. Of als het zingen in een 'gewoon koor' te  vermoeiend wordt. 

Zingen verbetert de longcapaciteit. 

Zingen geeft energie. 

Zingen maakt blij.

De repetities vinden plaats op de donderdagmiddag in de oneven weken en duren van 14.00-16.00 uur. Voor deelname wordt een (kleine) bijdrage gevraagd. Zangervaring en noten kunnen lezen is niet nodig. De enige voorwaarde is dat je het leuk vindt om te zingen in een groep! De repetities bestaan uit adem- en stemtraining om het longvolume te vergroten, de adem(beheersing) te verbeteren en de (zang)stem te trainen. Het repertoire bestaat uit bekende ‘meezingers’ uit heden en verleden.

Kijk voor meer informatie op Home - Stematelier Bennekom

**Deze activiteit wordt niet door Longfonds georganiseerd, maar staat wel op onze activiteitenkalender omdat we van mening zijn dat deze activiteit mensen met een longziekte zal aanspreken. Longfonds heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.