Regio Utrecht en Het Gooi

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in Utrecht en Het Gooi. Je bent van harte welkom. Alles over de activiteiten en het nieuws uit de regio lees je hier.

Vanwege corona is er op dit moment geen nieuws uit deze regio.

Utrecht

Activiteiten in Utrecht en Het Gooi

Nieuws uit Utrecht en Het Gooi

  • man zweten longaanval

    Digitale Koffietafel over Een longaanval: handelen of afwachten?

    Op 25 januari 2022 (11.00-12.30 uur) organiseert de regio Utrecht en Het Gooi i.s.m. Meander Medisch Centrum een (gratis) digitale koffietafel over: Een longaanval: handelen of afwachten?

    Voor meer informatie en aanmelding kijk bij Activiteiten regio Utrecht en Het Gooi.

    Lees meer
Digitale koffietafel, dame met mok koffie achter een laptop

Digitale Koffietafels

Een Digitale Koffietafel is een online bijeenkomst. Mensen met een longziekte (en hun naasten) uit elkaars buurt kunnen daarbij met elkaar praten via de computer. Dat gaat via de online omgeving Microsoft Teams. Ook kunnen ze vragen stellen aan een zorgverlener.

Meer weten over Digitale Koffietafels
Mensen in gesprek

Longpunten: ontmoet elkaar

Een longziekte heeft een grote invloed op je leven. Vaak moet je je leven aanpassen en soms kun je niet alles meer. Het kan heel prettig zijn om hierover te praten. Dit kan bij een Longpunt. Hier kun je ervaringen, tips en zorgen delen met anderen. Je kunt ook zorgverleners ontmoeten en met hen in gesprek gaan.

Meer weten over Longpunten

Wie zijn wij?

Het regiopunt bestaat uit een commissie en werkgroepen. Allen vrijwilligers. De commissie ontwikkelt mede het beleid van Longfonds, geeft voorlichting en behartigt jouw belangen in de regio. De werkgroepen houden zich onder andere bezig met het organiseren van Longpunten. Ze staan ook op beurzen, zorgen voor subsidie en/of sponsoring van activiteiten, hebben contact met onder andere scholen, ziekenhuizen, artsen, longverpleegkundigen, thuiszorg, GGD, Wmo en gemeenten.

Contact

Wil je meer informatie over de regio Utrecht en de activiteiten? Neem dan contact op met de relatiemanager:

Marcel Bos
marcelbos@longfonds.nl
(033) 4341240 of 06-51617421

Zoek activiteiten in het hele land

Longfonds is in het hele land actief. Zo organiseren we  Longpunten, waar je andere mensen met een longziekte kunt ontmoeten, verschillende vormen van lotgenotencontact en activiteiten waarbij je samen met anderen onder begeleiding kunt bewegen. Benieuwd naar de activiteiten in het hele land?

Naar alle activiteiten

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Nieuws over het werk van Longfonds
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose