Regio Utrecht en Het Gooi

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in Utrecht en Het Gooi. Je bent van harte welkom. Alles over de activiteiten en het nieuws uit de regio lees je hier.

Utrecht

Activiteiten in Utrecht en Het Gooi

Nieuws uit Utrecht en Het Gooi

Er is geen nieuws in deze regio.

Digitale koffietafel, dame met mok koffie achter een laptop

Digitale Koffietafels

Een Digitale Koffietafel is een online bijeenkomst. Mensen met een longziekte (en hun naasten) uit elkaars buurt kunnen daarbij met elkaar praten via de computer. Dat gaat via de online omgeving Microsoft Teams. Ook kunnen ze vragen stellen aan een zorgverlener.

Meer weten over Digitale Koffietafels
Mensen in gesprek

Longpunten: ontmoet elkaar

Een longziekte heeft een grote invloed op je leven. Vaak moet je je leven aanpassen en soms kun je niet alles meer. Het kan heel prettig zijn om hierover te praten. Dit kan bij een Longpunt. Hier kun je ervaringen, tips en zorgen delen met anderen. Je kunt ook zorgverleners ontmoeten en met hen in gesprek gaan.

Meer weten over Longpunten
Longforum

Longforum: praat mee en stel je vraag

Mensen met een longziekte en hun naasten kunnen elkaar online ontmoeten op het Longforum. Dit is een eigentijdse en betrouwbare omgeving waar je ervaringen kunt uitwisselen en advies kunt vragen aan elkaar en professionals.​ Op een laagdrempelige manier. 

Direct naar het Longforum

Wie zijn wij?

Het regiopunt bestaat uit een commissie en werkgroepen. Allen vrijwilligers. De commissie ontwikkelt mede het beleid van Longfonds, geeft voorlichting en behartigt jouw belangen in de regio. De werkgroepen houden zich onder andere bezig met het organiseren van Longpunten. Ze staan ook op beurzen, zorgen voor subsidie en/of sponsoring van activiteiten, hebben contact met onder andere scholen, ziekenhuizen, artsen, longverpleegkundigen, thuiszorg, GGD, Wmo en gemeenten.

Contact

Wil je meer informatie over de regio Utrecht en de activiteiten? Neem dan contact op met de relatiemanager:

Marcel Bos

marcelbos@longfonds.nl

(033) 4341240 of 06-51617421

Zoek activiteiten in het hele land

Longfonds is in het hele land actief. Zo organiseren we  Longpunten, waar je andere mensen met een longziekte kunt ontmoeten, verschillende vormen van lotgenotencontact en activiteiten waarbij je samen met anderen onder begeleiding kunt bewegen. Benieuwd naar de activiteiten in het hele land?

Naar alle activiteiten

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose