50 uur dansen voor de mini-long

Meer over de VriendenLoterij Dansmarathon
Danskoppels van de VriendenLoterij Dansmarathon

Zo krijgen we longziekten de wereld uit

Onze missie is: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. We blijven ons inzetten voor een wereld waar iedereen vrij kan ademen. Om een wereld zonder longziekten mogelijk te maken, jagen wij deze effecten na:

 • Nienke en Ensa Duijn, moeder een zoon. Ensa heeft een malacie.

  Zelf regie nemen

  Als je een longziekte hebt, wil je nog steeds zoveel mogelijk meedoen in de samenleving. Het is daarom belangrijk dat je grip krijgt en houdt op je leven. Daar proberen wij je bij te ondersteunen door onder meer informatie en tips.

  Meer weten
 • Valerie in de zon

  Gezond leven

  Iedereen moet de kans krijgen op een gezonde manier te leven: rookvrij en in gezonde lucht. Want niemand mag ziek worden van de lucht die hij inademt.

  Meer weten
 • Onderzoeker

  Medische doorbraken

  We jagen belangrijke medische doorbraken voor chronische longziekten aan. Zo kunnen we in de toekomst beschadigd longweefsel herstellen en longziekten voorkomen.

  Meer weten

Nieuws

 • Onderzoek

  Longfonds werkt aan echte oplossingen

  Longziekten de wereld uit: dat is de grote wens van Longfonds. ‘Daarom laten we ruim veertig onderzoeken doen naar echte oplossingen’, vertelt Bas Holverda, researchcoördinator bij Longfonds. ‘We werken samen met toponderzoekers in Nederland en daarbuiten.’

  Lees meer
 • Webinar Mentale klachten en Long Covid

  5 oktober: Webinar 'Mentale klachten en Long Covid'

  Heb jij langdurige coronaklachten (Long Covid) en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Voel je soms frustratie of verdriet omdat je leven er ineens anders uitziet? Ervaar je onzekerheid over je herstel? Of heb je door de ziekte last van stress, eenzaamheid, somberheid of angst? Meld je aan voor het webinar Mentale klachten en Long Covid op 5 oktober.

  Lees meer
 • Terugkijken webinar Long Covid en Werk

  Terugkijken webinar Long Covid en Werk

  Heb jij langdurige coronaklachten (Long Covid) en loop je aan tegen problemen bij re-integratie op je werk? Wil je meer weten over je rechten en plichten? En ben je benieuwd hoe je re-integratie kunt aanpakken als je minder energie hebt of hoe je gesprekken met je werkgever of bedrijfsarts voorbereidt?

  Deze vragen kwamen aan bod tijdens het webinar Long Covid en Werk op 16 september. Heb je het webinar gemist? Kijk het nu terug.

  Lees meer
 • Webinar Long Covid en Werk

  Vanavond: Webinar Long Covid en Werk - meld je nu aan

  Heb jij langdurige coronaklachten (Long Covid) en loop je aan tegen problemen bij re-integratie op je werk? Wil je meer weten over je rechten en plichten? En ben je benieuwd hoe je re-integratie kunt aanpakken als je minder energie hebt of je huidige werk niet meer kunt uitvoeren? Of hoe je gesprekken met je werkgever of bedrijfsarts voorbereidt?

  Meld je aan voor het gratis webinar Long Covid en Werk vanavond 19.30 tot 20.30 uur.

  Lees meer
 • Vaccinatie icoon

  Derde coronaprik voor longtransplantatie patiënten

  De Gezondheidsraad adviseert een derde coronaprik voor mensen met een ernstige afweerstoornis. Deze extra coronaprik moet het afweersysteem een oppepper geven. Het gaat om een mensen met een verstoord immuunsysteem, zoals longtransplantatiepatiënten. Zij ontvangen vanaf oktober een uitnodiging voor een derde vaccinatie via hun medisch specialist.

  Lees meer
 • kinderen wachten op de bus

  Jongeren pleiten voor rookvrij OV

  'Maak na de treinen, bussen en treinperrons ook de bus- en tramhaltes rookvrij.' Hiervoor pleit Rover Jong, de jongerenbeweging van reizigersvereniging Rover. Met dit pleidooi sluit Rover Jong zich aan bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’, een initiatief van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Uit onderzoek blijkt dat het draagvlak voor dit voorstel hoog is: drie kwart van de Nederlanders steunt het voorstel.

  Lees meer
 • Samen beslissen, foto van patient

  Om tot de beste zorg te komen, hebben zorgverlener en patiënt elkaar nodig

  Om tot de beste zorg te komen, hebben zorgverlener en patiënt elkaar nodig. Want door samen te beslissen zijn mensen meer tevreden over de zorg en ondersteuning en houden zij zich beter aan de afspraken die zij met hun zorgverlener maken. Maar helaas is Samen Beslissen in de zorg op dit moment nog te weinig ‘samen’. Om daar verandering in te brengen, gaat vandaag de nationale campagne Samen Beslissen van start.

  Lees meer