Doneer nu Gratis magazine
Bert Kuipers, heeft sarcoïdose Er is niets leuks aan ziek zijn, maar ik heb er wel mijn kracht door leren kennen

Anderen met sarcoïdose

Als u sarcoïdose heeft, vindt u het misschien prettig om het daarover te hebben met anderen die dezelfde ziekte hebben. Zij weten immers als geen ander waar u mee te maken heeft.

Het kan, zeker in het begin, moeilijk zijn om te accepteren dat u sarcoïdose heeft. De ziekte is onvoorspelbaar en dat kan onzekerheid en angst met zich meebrengen. Het is goed om over die gevoelens te praten met uw directe omgeving, zoals familie, uw partner of vrienden. Zo kunnen zij beter begrijpen wat u meemaakt en is het makkelijker voor hen om u te steunen. Ook kan praten u zelf helpen om de ziekte een plek te geven.

Sarcoïdose belangenvereniging Nederland

Sommige mensen vinden het fijn om over hun ziekte te praten met anderen die dezelfde ziekte hebben. Anderen met sarcoïdose kunnen u tips en adviezen geven, of gewoon een luisterend oor zijn. Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met medepatiënten. De Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland houdt zich bijvoorbeeld bezig met lotgenotencontact. U kunt anderen ontmoeten op een van de bijeenkomsten die de vereniging organiseert. Dat kunnen ontspannende bijeenkomsten zijn om ervaringen uit te wisselen. Of informatiebijeenkomsten waarbij een spreker (meestal een arts) meer vertelt over een bepaald onderwerp. De vereniging organiseert ook meerdaagse trainingen voor haar leden waarin u leert omgaan met sarcoïdose. Neem eens een kijkje op de site van de vereniging voor meer informatie.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl