Oorzaak van sarcoïdose

Omdat sarcoïdose niet zoveel voorkomt, zijn onderzoekers er nog niet helemaal uit hoe het precies met deze ziekte zit. Zo zoeken ze bijvoorbeeld nog naar de exacte oorzaak van sarcoïdose.

Bert Kuipers

Er is steeds meer bekend over sarcoïdose, de gevolgen en de behandeling van ervan. Over de oorzaak van sarcoïdose twijfelen wetenschappers nog. Waarom de ontstekingen in de weefsels of organen ontstaan, is nog een raadsel. Ook is nog niet duidelijk waarom bij ongeveer twee op de drie mensen met sarcoïdose de ziekte vanzelf weer verdwijnt en bij de andere groep blijvend (chronisch) is. 

Er is wereldwijd nog meer onderzoek nodig om meer te weten te komen over deze zeldzame ziekte. Onderzoekers uit verschillende landen werken hierin nauw samen. Omdat de ziekte overal ter wereld zeldzaam is, bundelen zij op deze manier hun krachten. Het zal nog even duren, maar zodra de oorzaak van sarcoïdose bekend is kan er een (nog) betere behandeling worden ontwikkeld.

Gratis nieuwsbrief

Wil je digitaal op de hoogte blijven van het laatste nieuws over longonderzoek? En weten hoe je kunt omgaan met je longziekte? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Aanmelden

Meer over sarcoïdose

  • Genezen

    De klachten zijn vervelend, maar in de meeste gevallen gaat sarcoïdose vanzelf over.

    Lees verder
  • Anderen

    Als je sarcoïdose hebt, kun je het fijn vinden om te praten met anderen die deze ziekte hebben.

    Lees verder

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose