Anderen met sarcoïdose

Als je sarcoïdose hebt, vind je het misschien prettig om het daarover te hebben met anderen die dezelfde ziekte hebben. Zij weten als geen ander waar je mee te maken hebt en kunnen je tips en adviezen geven, of een luisterend oor bieden.

Bert Kuipers

Het kan, zeker in het begin, moeilijk zijn om te accepteren dat je sarcoïdose hebt. De ziekte is onvoorspelbaar en dat kan onzekerheid en angst met zich meebrengen. Het is goed om over die gevoelens te praten met je directe omgeving, zoals familie, je partner of vrienden. Zo kunnen zij beter begrijpen wat je meemaakt en is het makkelijker voor hen om je te steunen. Ook kan praten je helpen om de ziekte een plek te geven.

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland

Via de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland kun je in contact komen met anderen die sarcoïdose hebben. Je kunt anderen ontmoeten op een van de bijeenkomsten die de vereniging organiseert. Dat kunnen ontspannende bijeenkomsten zijn om ervaringen uit te wisselen. Of informatiebijeenkomsten waarbij een spreker (meestal een arts) meer vertelt over een bepaald onderwerp. De vereniging organiseert ook meerdaagse trainingen voor haar leden waarin je leert omgaan met sarcoïdose. Kijk op sarcoidose.nl voor meer informatie.

Meer over sarcoïdose

  • Oorzaak

    Sarcoïdose komt niet veel voor. Ook is nog niet alles over de ziekte bekend, zoals de oorzaak.

    Lees verder
  • Genezen

    De klachten zijn vervelend, maar in de meeste gevallen gaat sarcoïdose vanzelf over.

    Lees verder

Een wereld zonder longziekten

Hiervoor zet Longfonds zich in. We willen beschadigd longweefsel herstellen en longziekten voorkomen. Daarom investeren we in wetenschappelijk onderzoek.

Doneer nu
Onderzoekers in lab