Doneer nu Gratis magazine

Longfibrose

Longfibrose is een zeldzame, chronische longziekte.  Op onderstaande pagina´s vindt u informatie over wat de ziekte is, symptomen en oorzaken en hoe u in contact komt met anderen met longfibrose. 

Wat is longfibrose?

Longfibrose is een zeldzame, chronische ziekte van de longen. Bij longfibrose kunnen de longen niet meer voldoende zuurstof opnemen en koolstofdioxide uitscheiden. 

Oorzaken

Longfibrose heeft als belangrijkste kenmerk: een tekort aan zuurstof. Dat heeft gevolgen voor het lichaam. Maar wat is nu eigenlijk de oorzaak van longfibrose?

Symptomen

Bij longfibrose is er sprake van zogenaamde bindweefselvorming in de longen. Zuurstof kan daardoor minder makkelijk in de bloedbaan komen. Dit geeft allerlei symptomen.

Behandeling

Longfibrose komt vaak langzaam opzetten en wordt steeds een stukje erger. De ziekte is te behandelen met medicijnen, maar genezen van longfibrose is helaas niet mogelijk.

Ervaringen van anderen

Als u longfibrose heeft, wilt u daar misschien eens over praten met anderen die de ziekte ook hebben. Zij weten immers precies wat longfibrose betekent voor het dagelijks leven.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl