Doneer nu Gratis magazine

Ongezonde lucht binnen

Bewuster leven wordt steeds populairder. Gezond eten, bewegen en niet roken; het is allemaal goed voor uw gezondheid. De luchtkwaliteit heeft ook invloed op uw gezondheid, vooral op die van uw longen. Dit geldt voor de buitenlucht, maar zeker ook voor de lucht in huis. Helaas beseffen weinig mensen dat de luchtkwaliteit binnen vaak vervuild is en kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten.

De bouwwijze en -materialen, inrichting, ventilatiemogelijkheden en het aantal bewoners en hun activiteiten spelen een rol bij de luchtkwaliteit in huis. Mensen brengen elke dag gemiddeld meer dan twintig uur van hun tijd binnen door, waarvan ruim de helft in hun eigen woning. Daarom is het belangrijk dat de lucht die u binnen inademt gezond is.

1,2 Miljoen Nederlanders

In Nederland hebben 1,2 miljoen mensen een longziekte: zij merken als eersten dat de luchtkwaliteit binnen ongezond is. Ook ouderen, zwangere vrouwen en pasgeboren baby’s zijn hier gevoeliger voor. Maar vieze lucht is voor iedereen ongezond, ook voor mensen met gezonde longen. Gezonde lucht is letterlijk van levensbelang.

'Omdat astma en allergieën erfelijk zijn, is de kans groot dat Floris en Jasmijn het ook krijgen. Bovendien zijn hun jonge longen erg kwetsbaar, die wil ik graag beschermen.'
Moeder Marleen de Groot - Verduyn
Klachten voor korte duur

U kunt klachten krijgen door een ongezond binnenklimaat. De klachten voor korte duur verdwijnen meestal wanneer u de ruimte verlaat of als u extra ventileert en lucht. U kunt last krijgen van:
- Droge keel en ogen
- Hoofdpijn
- Vermoeidheid
- Benauwdheid
- Verstopte neus

Klachten voor langere duur

Bovendien kunnen klachten opspelen die langere tijd aanhouden, zoals:
- Infecties aan de luchtwegen
- Ontwikkeling van astma
- Overgevoeligheid door allergenen en stoffen
- Bewusteloosheid door koolmonoxidevergiftiging

Ongezonde lucht binnen kan ook zorgen voor:
- Hart- en vaatziekten
- Kanker
- Dood door koolmonoxidevergiftiging

Wat kunt u zelf doen?

De lucht in huis is vaak ongezonder dan u denkt. U kunt er zelfs ziek van worden. Bestel hier gratis het boekje en lees hoe u zelf de lucht in huis gezonder kunt maken.

Bestel gratis het boekje
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212