Emran in actie voor Longfonds!

Emran (7) heeft zwaar astma. Al vanaf zijn eerste levensjaar kampt hij met ernstige klachten. Hiervoor moest hij al vaak naar het ziekenhuis. Vorige week nog was hij in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Toen hij daar van kinderlongarts Ismé de Kleer hoorde over de landelijke collecteweek van Longfonds wilde hij meteen óók iets doen om geld op te halen voor onderzoek om astma bij kinderen te voorkomen. Klik hieronder op de roze button om mee te doen met de actie van Emran.

Emran in actie voor Longfonds, voorkom astma bij kinderen
Emran in actie voor Longfonds

Ga snel naar de actiepagina van Emran en doneer!

Ongeveer 80.000 kinderen in Nederland hebben astma. Bij 1 op 5 kinderen met astma heeft het ontstaan ervan te maken met luchtvervuiling. Tijdens de collecteweek wordt zoveel mogelijk geld opgehaald om wetenschappelijk onderzoek naar astma te versnellen. Doneer op de actiepagina van Emran en geef adem! 

Doneren!

Lees alles over astma

Noëlle astma ziekenhuis longfonds highres

Gevangen in vieze lucht!

Noëlle (7) heeft ernstig astma. Ze wordt letterlijk ziek van de lucht die ze inademt. Met haar moeder en twee broers woont ze in de Rotterdamse wijk Rozenburg, omgeven door snelwegen en industrie. ‘Sinds we hier wonen, ligt Noëlle iedere maand in het ziekenhuis’, vertelt haar moeder Naisheline.

Lees het verhaal van Noëlle

Verstikkende cijfers!

Doe mee want ieder kind verdient het om vrij te ademen...

  • 80.000

    kinderen in Nederland hebben jaarlijks zorg nodig voor hun astma

  • 50

    Nog iedere dag krijgen 50 kinderen de diagnose 'astma' te horen

  • 2.800

    ernstig benauwde kinderen worden jaarlijks opgenomen in het ziekenhuis