Help mee Bestel gratis
Natasja van der Berg, heeft bronchiëctasieën Ik zorg dat ik mijn weerstand goed op peil houd

Anderen met bronchiëctasieën

Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat u niet meer beter gaat worden van bronchiëctasieën. Ineens heeft u een chronische, ongeneeslijke ziekte die invloed heeft op uw dagelijks leven.

U bent vaker benauwd, vermoeid en heeft veel hoestbuien. Gevoelens van machteloosheid, verdriet en boosheid zijn dan ook helemaal niet raar. Het is goed om hierover te praten met uw omgeving zodat zij u beter begrijpen en steunen. Denk bijvoorbeeld aan uw partner, familie of vrienden. Bovendien geeft u de ziekte zelf sneller een plekje als u over uw gevoelens kunt praten.

Ik wil graag de sportieve vent blijven die ik was, maar ik weet dat het anders moet
Peter Kraaijkamp, heeft bronchiëctasieën
Lees tips over omgaan met energie
Landelijke bijeenkomst BE

Zaterdag 7 oktober 2017 was in Nijkerk een landelijke bijeenkomst voor mensen met BE. De belangrijkste boodschap van dr. M. Reijers, Longarts Radboudumc was: 'Je bent een mens om de longen heen. Hierop passen we de behandeling aan.' Ook werd verteld over het zelfzorgplan en de winst die hiermee te halen is zoals meer rust te nemen in plaats van medicijnen te vragen. Verder waren er workshops 'Een goed gesprek met je arts' en 'Ademhalingstechnieken'. Enkele reacties: Wat een mooie dag! Het ondersteunt mij om te zien en te horen dat ik niet de enige ben met al die 'perikelen'. Ik werd blij van het samen zingen en bewegen. Wanneer is de volgende BE-dag?

Een samenvatting van deze dag leest u in dit pdf bestand. Heeft u nog vragen? Dan kunt u mailen naar advieslijn@longfonds.nl of bellen met 0900-2272596 (tijdens kantooruren, € 0,50 per gesprek).

Mijn leven met Bronchiëctasieën

Wat betekent het om te moeten leven met bronchiëctasieën (BE)? Mensen met BE vertellen hierover. Wat doen of laten ze om zo gezond gelukkig mogelijk te kunnen leven?

Lees het in het gratis boekje
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl