Longpunt - Drenthe Groningen

Longpunt Groningen - Wat kan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor u betekenen

Dilgtweg 5, 9751ND Haren
-

Wat kan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor u betekenen?

Ontmoet elkaar bij Longpunt in Groningen

Longpunt is de ontmoetingsplek die het Longfonds organiseert voor longpatiënten,
hun omgeving en zorgverleners.

Op dinsdagmiddag 21 mei 2024 organiseert Longfonds een informatiemiddag voor mensen met een longziekte, hun naasten en zorgverleners over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).Graag nodigen we je uit voor een longpuntmiddag boordevol informatie rond dit thema.

Deze middag vertelt Sharon Jongsma generalist Wmo u over wat de visie van de Wmo inhoudt, hoe de Wmo in de praktijk werkt en over de mogelijkheden die de Wmo biedt voor de inwoners van de gemeente. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. De Wmo zorgt ervoor dat iedereen met een beperking of handicap beter kan meedoen aan de maatschappij en zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen.

Vaak zijn er in de gemeente al veel voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken die hier aan bijdragen. Het kan ook zijn dat een inwoner een collectieve of een maatwerkvoorziening nodig heeft. Denk hierbij aan bv. taxi vervoer, een rolstoel, scootmobiel, een woonaanpassing of hulp bij het huishouden. Of bijvoorbeeld individuele begeleiding of dagbesteding.

U komt in aanmerking voor een Wmo-voorziening als u niet meer zelfredzaam bent en u niet meer kunt mee doen aan de samenleving omdat u een aandoening of beperking heeft. U heeft geen of onvoldoende mogelijkheden om zelf oplossingen te vinden. Wanneer u een hulpvraag heeft kunt u bij de gemeente terecht. Om voor een Wmo voorziening in aanmerking te komen doet de gemeente onderzoek naar aanleiding van uw hulpvraag. Vaak komt er dan een Wmo consulent voor een gesprek bij u thuis. We beantwoorden graag al jullie vragen bieden als je een longziekte hebt.

 

Tijd: Dinsdagmiddag 21 mei van 14.00 – 16.00 uur

Locatie:

Beatrixoord Dilgtweg 5 Haren,

2e verdieping, Ruimte C 2 kamer 35.

(vrij parkeren)

Gratis deelname!

Meer informatie via (06) 120244269 of groningen.longfonds.nl

Aanmelden bij Janny Hilbolling via email: j.hilbolling@umcg.nl

Wij verzoeken u om tijdens deze bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken.