Collectant gemist?

Geef alsnog voor onderzoek
Foto van Emran die collecteert

Longziekten de wereld uit

Onze missie is: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. We zetten ons in voor een wereld waar iedereen vrij kan ademen. Om een wereld zonder longziekten mogelijk te maken, jagen wij deze effecten na:

 • Nienke en Ensa Duijn, moeder een zoon. Ensa heeft een malacie.

  Zelf regie nemen

  Als je een longziekte hebt, wil je nog steeds zoveel mogelijk meedoen in de samenleving. Het is daarom belangrijk dat je grip krijgt en houdt op je leven. Daar proberen wij je bij te ondersteunen door onder meer informatie en tips.

  Meer weten
 • Valerie in de zon

  Gezond leven

  Iedereen moet de kans krijgen op een gezonde manier te leven: rookvrij en in gezonde lucht. Want niemand mag ziek worden van de lucht die hij inademt.

  Meer weten
 • Onderzoeker

  Medische doorbraken

  We jagen belangrijke medische doorbraken voor chronische longziekten aan. Zo kunnen we in de toekomst beschadigd longweefsel herstellen en longziekten voorkomen.

  Meer weten
Emran, voorkom astma bij kinderen

De ambulance weet ons adres helaas goed te vinden

Emran (8 jaar)
Lees het verhaal van Emran

Laatste nieuws

 • Directeur Károly Illy op de fiets

  Wereld Fiets Dag 3 juni

  Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Toch gebruiken veel mensen voor korte afstanden de auto; voor de boodschappen, naar het werk of om kinderen naar school te brengen. Grijp jij de ‘Wereld Fiets Dag’ op 3 juni aan om vaker de fiets te pakken? Goed voor je gezondheid én voor de luchtkwaliteit!

  Lees meer
 • Barry Berends loopt de 4Daagse met COPD

  'Ik wil de artsen versteld doen staan.'

  De vijftigjarige Barry Berends uit Den Bosch loopt dit jaar voor de tweede keer de 4Daagse. Op zich al een knappe prestatie. Helemaal bijzonder wordt het als je weet dat Barry nog slechts een longcapaciteit heeft van 49%.

  Lees meer
 • Jongens bij bushalte

  Hoe schadelijk is meeroken in de buitenlucht?

  Iemand in jouw buurt rookt een (e-)sigaret. Hoeveel kwaad kan dit als je buiten bent? Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat dit minder onschuldig is dan veel mensen denken: óók in de buitenlucht adem je nicotine in. Dit ‘meeroken’ is schadelijk voor je longen, hart en bloedvaten.

  Lees meer
 • webinar grip op je astma 2

  Terugkijken webinar Grip op je astma!

  Hoe kun je je astma onder controle houden? Hoe gebruik je je longmedicatie goed, wat doe je als je klachten verergeren en hoe ga je om met energieverdeling en vermoeidheid? Hierover ging het webinar ‘Grip op je astma’ op 7 mei jl.. Kijk het nu terug.

  Lees meer
 • apotheek medicatietekort

  Longfonds pleit voor maatregelen medicijntekort

  Longfonds is erg bezorgd over de problemen die mensen met een longziekte ervaren door het tekort aan inhalatiemedicijnen, waaronder Salbutamol. Wij vinden dat er dringend actie nodig is en hebben, o.a. samen met Long Alliantie Nederland, de politiek herhaaldelijk opgeroepen om dit probleem aan te pakken. Met een eerste positief resultaat.

  Lees meer
 • landkaart Nederland

  Kansen en zorgpunten voor gezonde lucht in hoofdlijnenakkoord

  Nederland hield haar adem in, maar afgelopen woensdag is het de PVV, VVD, NSC en BBB gelukt om tot een hoofdlijnenakkoord te komen. Met het akkoord willen de partijen mensen houvast en steun bieden, lef tonen en hoop geven. Longfonds was uiteraard benieuwd of dit akkoord Nederland ook gezonde lucht geeft. Dat is namelijk essentieel om vrij te kunnen ademen. Voor iedereen.

  Lees meer
 • Ben Marsland

  Hoop op een nieuw astmamedicijn

  Een nieuw onderzoeksconsortium richt zich op de ontwikkeling van een kansrijk geneesmiddel tegen astma. Longfonds wil de ontwikkeling van dit mogelijke geneesmiddel versnellen. Daarom geeft het een PPS-subsidie van Health-Holland, Topsector Life Sciences & Health aan Monash University, het Leids Universitair Medisch Centrum en een start-up.

  Lees meer
 • Emran voor bus collecteweek

  De landelijke Longfonds Collecteweek is begonnen!

  De achtjarige Emran uit Rotterdam gaf vanmorgen het startsein voor de landelijke collecteweek van Longfonds. Als boegbeeld van de collecteweek begeleidde hij de eerste groep collectanten naar hun bestemming met de eerste rijdende zero-emissie Collectebus van Nederland.

  Lees meer
 • Frances Handoko - de Man

  Duiken in een mysterie

  Bij een hoge bloeddruk in de longvaten werkt het hart minder goed. Als deze aandoening: pulmonale hypertensie (PH), niet wordt behandeld, is het levensbedreigend. Helaas is de oorzaak ervan nog voor een groot deel een mysterie. En dat wil professor Frances de Man veranderen.

  Lees meer

Voorkom astma bij kinderen

Longfonds wil dat geen enkel kind meer astma krijgt. Daarom halen we zo veel mogelijk geld op om wetenschappelijk onderzoek naar astma te versnellen.

Doneer nu
Emran, voorkom astma bij kinderen