Doneer nu Gratis magazine
Christine van der Wijngaard, heeft PAH Het onvoorspelbare is dat je ineens een flinke terugval kunt krijgen

Anderen met pulmonale arteriële hypertensie

Als u pulmonale arteriële hypertensie (PAH) heeft, wilt u daar misschien wel over praten met anderen die dezelfde ziekte hebben. Zij weten immers als geen ander wat het betekent om met de ziekte te leven.

Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat u niet zult genezen van pulmonale hypertensie. De ziekte heeft immers een flinke impact op uw dagelijks leven. Gevoelens van boosheid, machteloosheid en angst zijn dan ook heel gewoon. Probeer daar met mensen in uw omgeving over te praten, ook als dat moeilijk voor u is. Zo kunt u steun zoeken bij anderen en kunnen zij uw ziekte en de gevolgen ervan beter begrijpen.

Tips en advies

Ook kan het prettig zijn om te praten met anderen die pulmonale arteriële hypertensie hebben. Zij maken hetzelfde mee als u en dat kan prettig zijn om te weten. U kunt met anderen met pulmonale arteriële hypertensie tips en adviezen uitwisselen, of een luisterend oor zijn voor elkaar.

Stichting Pulmonale hypertensie Nederland

Als u in contact wilt komen met anderen met pulmonale arteriële hypertensie, kan dat bijvoorbeeld via de Stichting Pulmonale Hypertensie Nederland. Deze stichting komt op voor mensen met pulmonale arteriële hypertensie. Ze geeft voorlichting en brengt patiënten met elkaar in contact. Neem eens een kijkje op de site van de Stichting Pulmonale Hypertensie voor meer informatie.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl