Doneer nuBestel gratis
Mijn diagnose was reden temeer om stil te staan bij het leven Ellis Ribbens, heeft familiaire pulmonale arteriële hypertensie

Behandeling van pulmonale hypertensie

Pulmonale arteriële hypertensie (PAH) is een chronische ziekte, die zeldzaam maar ernstig is. Behandeling van de ziekte is mogelijk, maar genezen van pulmonale arteriële hypertensie helaas niet.

Omdat pulmonale arteriële hypertensie niet vaak voorkomt, wordt de ziekte soms pas laat ontdekt. De klachten zijn dan al ernstig, variërend van benauwdheid en vermoeidheid tot flauwvallen bij inspanning. Het hart loopt steeds meer schade op door de verhoogde druk in de bloedvaten van de longen. Als bij u de diagnose is gesteld, zal de longarts samen met u kijken naar een passende behandeling. Meestal is dit een behandeling met medicijnen, om zo de kwaliteit van uw leven te verbeteren en de symptomen te verlichten.

Progressieve ziekte

Ondanks dat er steeds meer bekend wordt over de ziekte, kunt u niet genezen van pulmonale arteriële hypertensie. De ziekte is een zogenaamde progressieve ziekte, wat betekent dat de klachten steeds een beetje erger worden. Ook kunnen er periodes zijn waarin de symptomen en het verloop van de ziekte stabieler zijn. Het is niet vooraf te voorspellen hoe het verloop van pulmonale arteriële hypertensie bij u zal zijn. Dit verschilt van persoon van persoon.

Longziekten de wereld uit!

Het Longfonds zet zich in voor een wereld zonder longziekten. Daarom investeren we in wetenschappelijk onderzoek. Onze dromen? Een vaccin tegen astma, kapotte longen repareren en een betere behandeling voor ernstige longziekten. Want gezonde longen zijn van levensbelang.  

Helpt u mee?

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over:

  • behandeling van longziekten
  • werk van het Longfonds
  • ontwikkelingen in onderzoek
  • tips om uw longen gezond te houden
Aanmelden
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl