Kan astma genezen?

Astma is een blijvende longziekte. Van astma genees je helaas nooit. Dat kan flink schrikken zijn in het begin en heftige emoties oproepen. Sommige mensen worden er verdrietig van, anderen boos of juist bang. Het zijn normale gevoelens die na een tijdje vaak weer afnemen. Langzaam leer je omgaan met astma.

Ton van Niessen, heeft astma

Je kunt zelf veel doen om je klachten te beperken:

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu 3x ons magazine met:
✔ ervaringen van anderen
✔ tips over omgaan met je ziekte
✔ ontwikkelingen in onderzoek

De verzending stopt automatisch.

Ja, ik wil LONGWIJZER ontvangen
Longwijzers

Vooruitzichten bij astma

Het is niet mogelijk om te genezen van astma. Maar tegenwoordig is het goed mogelijk om oud te worden met astma, op welke leeftijd je de ziekte ook krijgt.

Na de diagnose stelt de huisarts of longarts samen met jou een behandelplan op. Zij helpen je om te gaan met astma. Je bespreekt bijvoorbeeld samen met hen wat voor jou gezonde voeding is. En hoe je zorgt dat je voldoende beweegt. Stel hen gerust al je vragen. Uiteindelijk vind je een manier waarop je zo prettig mogelijk kunt omgaan met je astma. Lees in dit boekje meer over goede zorg bij astma en wat je zelf kunt doen.

Ton van Niessen, heeft astma

Sporten helpt niet alleen je longen, maar ook je ziel

Ton Niessen, heeft astma

Doe de astmatest

Ruim de helft van de mensen met astma heeft zijn klachten onvoldoende onder controle. Dat betekent dat als ze anders omgaan met hun ziekte, hun leven leuker kan worden. Kun jij alles met je astma?

Doe de astmatest
Stel lopend op het strand, fiets aan de hand