Doneer nu Gratis magazine
Joost Beekhof, heeft longfibrose Ik probeer mijn grenzen te bewaken en steeds een beetje te verleggen

Anderen met longfibrose

Als u longfibrose heeft, wilt u daar misschien eens over praten met anderen die de ziekte ook hebben. Zij weten immers precies wat longfibrose betekent voor het dagelijks leven.

Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat u nooit meer zult genezen van longfibrose. De ziekte heeft immers een behoorlijke impact op uw leven. Misschien kunt u niet meer alles doen wat u graag deed voordat u ziek werd. Gevoelens als machteloosheid, boosheid en angst zijn dan ook heel gewoon. Probeer het daar met uw omgeving over te hebben, zodat u er niet alleen voor staat. Uw omgeving kan u steunen waar nodig en zelf kunt u de ziekte beter een plekje geven door erover te praten.

Belangenvereniging longfibrosepatiënten

Ook kan het prettig zijn om te praten met anderen met longfibrose, bijvoorbeeld om tips uit te wisselen of gewoon om een begripvol luisterend oor te hebben. Via de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland kunt u in contact komen met anderen met longfibrose. Dat kan via het online gastenboek, maar ook organiseert deze vereniging bijeenkomsten waarop u medepatiënten kunt ontmoeten. Ga naar www.longfibrose.nl voor meer informatie.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl