Doneer nu Gratis magazine

Bronchiëctasieën

Bronchiëctasieën is een zeldzame longziekte, waarbij delen van de longen constant verwijd en geïrriteerd zijn. Op onderstaande pagina´s vindt u informatie over wat de ziekte is, symptomen en oorzaken en hoe u in contact komt met anderen met bronchiëctasieën.

Wat zijn bronchiëctasieën?

Het is een woord om over te struikelen, bronchiëctasieën. De naam staat voor een zeldzame longziekte, waarbij delen van de longen constant verwijd en geïrriteerd  zijn.

Oorzaak

Bronchiëctasieën is een chronische ziekte in de longen, waarbij de vertakkingen van de luchtpijp wijder zijn dan normaal. Ontstekingen en veel slijm zijn het gevolg. Maar wat is nu de oorzaak van bronchiëctasieën?

Symptomen

Bronchiëctasieën is een chronische ziekte aan de longen. Soms in een long, soms in beide longen. Wat zijn precies de symptomen van bronchiëctasieën?

Behandeling

Genezen van bronchiëctasieën is helaas niet mogelijk. Wie de ziekte eenmaal heeft, blijft hier altijd last van houden. Gelukkig zijn er wél goede behandelingen.

Ervaringen van anderen

Als u bronchiëctasieën heeft, kan het prettig zijn om daarover te praten met anderen die de ziekte hebben. Zij weten immers als de beste waar u allemaal tegenaan loopt.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212