Zeker van je zorgverzekering

Elk jaar komt weer dat moment: de polis van je zorgverzekering voor volgend jaar valt binnenkort op de mat. Tijd voor een kritische blik, want misschien is het verstandig om je verzekering aan te passen. Wij helpen je graag.

Zorgverzekering, spaarvarken en stethoscoop

Wat informatie vooraf

Van de basisverzekering, het zogenoemde “Wettelijk verzekerd pakket”, zijn de inhoud en de voorwaarden bekend omdat de overheid dat bepaalt. De premie die de verschillende zorgverzekeraars hiervoor vragen is pas na half november bekend (als je de polis thuisgestuurd krijgt). Alle informatie over de aanvullende verzekeringen (premie, dekking en voorwaarden) zijn per zorgverzekeraar verschillend. Deze informatie is pas in de tweede helft van november bekend. Als er meer informatie bekend is, dan vullen wij deze pagina’s voor je aan.

In deze tijd wil je zeker zijn van je zorg, helemaal als je een longziekte hebt. Je zorg moet goed zijn, bij je passen en betaalbaar zijn. Hoe je zorg eruitziet, hangt grotendeels af van je zorgverzekering. Wat zijn zaken om op te letten bij het kiezen van een zorgverzekering? Longfonds zet ze voor je op een rij.

Weet wat je kiest

Wij raden je aan elk jaar je polis te controleren. Vaak hoef je helemaal niet over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, maar het is wel belangrijk dat je zelf bekijkt of je polis nog bij je past. Zit je goed bij je zorgverzekeraar?

Welke zorg gebruik je?

Bekijk hieronder hoe je zeker bent van die zorg:

Gratis adviesgesprek

Voor advies op maat in jouw situatie, kun je contact opnemen met Alpina (voorheen Heilbron) via 088 – 121 02 12. Of stuur een mail naar: longfonds@alpina.nl.

Lees meer

Steun onderzoek naar COPD

In Nederland leven 600.000 mensen met de longziekte COPD en nog meer mensen zónder diagnose. Dankzij jouw bijdrage is meer onderzoek mogelijk. Help jij mee?

Doneer nu
Chris Spaan