Doneer nuBestel gratis

Onze visie

Het Longfonds helpt mensen met een longziekte. Door onderzoek, voorlichting of belangenbehartiging. We komen op voor uw belang. Dat doen we door veel samen te werken.

Het Longfonds is als één van de weinigen zowel een gezondheidsfonds en een patiëntenorganisatie. We vinden het vanzelfsprekend dat mensen met een longziekte altijd betrokken zijn bij wat we doen. Zij hebben een nadrukkelijke stem. Met die aanpak loopt het Longfonds voorop.

Samen is niet alleen

Samenwerken is de sleutel tot succes. Daarom werken we graag samen met iedereen die onze dromen deelt. Dat kunt u zijn. Als longpatiënt, familie of vriend. Als ouder of kind. Als wetenschapper of zorgverlener. Als bedrijf, overheid of politicus. Help mee.

Het Longfonds werkt intensief samen met partijen als de Patiëntenfederatie Nederland, Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF), Long Alliantie Nederland (LAN), Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), GGD Nederland, Alliantie Nederland Rookvrij, andere gezondheidsfondsen als KWF Kankerbestrijding en de Hartstichting.

We zijn gevestigd in het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort. We delen onze huisvesting met Alzheimer Nederland, Diabetes Fonds, Nederlandse Diabetes Federatie, Maag Lever Darm Stichting en Fonds Psychische Gezondheid. Onze sponsors en de VriendenLoterij en Fonds Nuts-Ohra zijn belangrijke partners die ons werk mede mogelijk maken.

Mee doen met het longfonds

Samen delen we de zorg voor zieke longen en het belang van gezonde longen. Iedereen kent wel iemand met een longziekte . Iedereen wil lucht inademen waar je niet ziek van wordt. Iedereen wil dat een volgende generatie rookvrij opgroeit. Onze dromen realiseren we als we samenwerken. Doet u mee?

Ons werk

Van schoolplein en Longpunt tot ziekenhuis en laboratorium. De belangrijkste activiteiten van het Longfonds op een rij.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl