Doneer nu Gratis magazine

Voorlichtingsmateriaal

Veel voorlichtingsmateriaal kunt u gratis bestellen in de webshop van het Longfonds of bekijken via YouTube. Er zijn onder andere patiëntenboekjes, patiëntenversies van zorgstandaarden en video’s & animaties.

Het Longfonds ontwikkelde voorlichtingsmateriaal om zorgverleners en patiënten te ondersteunen. Als zorgverlener kunt u dit in de wachtkamer plaatsen of meegeven aan uw patiënt. Hiermee vergroot u de kennis van uw patiënt over de ziekte en behandeling, en stimuleert u de ‘eigen regie’. Zo blijft er tijdens het consult tijd over voor andere zaken.  

Patiëntenboekjes

De patiëntenboekjes bieden basisinformatie over een longziekte en verwijzen door naar meer informatie. In de webshop vindt u onder andere boekjes over:  

Naast boekjes over chronische longziekten zijn er boekjes over acute longziekten, zoals een longembolie of longontsteking.

Patiëntenversies zorgstandaarden

Verder vindt u in de webshop patiëntenversies van zorgstandaarden. Hierin kunnen patiënten lezen wat zij van de zorg mogen verwachten en welke rol zij zelf spelen in de behandeling van astma en COPD. Zo kunnen zij zelf beter keuzes maken. Als zorgverlener kunt u uw patiënt helpen door gezamenlijk de inhoud van de patiëntenversie te bespreken tijdens de behandeling.

De volgende patiëntenversies van zorgstandaarden zijn beschikbaar:

Video's en animaties 

Het Longfonds ontwikkelde ook materiaal dat u kunt gebruiken als ondersteuning tijdens uw consult. Zo zijn er video’s en animaties die u aan uw patiënten kunt laten zien. Door bewegend beeld als ondersteuning te gebruiken, blijft informatie beter hangen. 

Op het YouTube-kanaal van het Longfonds vindt u animaties en video’s in verschillende afspeellijsten:

U kunt de filmpjes ook gratis downloaden in de webshop.  

Goede zorg voor COPD

Wat houdt goede zorg in? En wat kunt u zelf doen om beter met COPD om te gaan? U leest het in de gratis Patiëntenversie van de zorgstandaard COPD.

Bestel gratis
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212