Help mee Bestel gratis
Veel weten over hun longziekte helpt patiënten er mee omgaan

Voorlichtingsmateriaal

Naast de informatie die u op deze website vindt, zijn er ook veel materialen die u gratis kunt bestellen. U kunt deze gebruiken tijdens uw consult of aan de patiënt meegeven.

Naast de materialen die u kunt bestellen, zijn er ook voorlichtingsvideo's en animaties ontwikkeld om aan uw patiënten te laten zien. Zo is er een animatie over de werking van de longen, over astma, COPD en longmedicijnen. Er zijn animaties over acute longziekten zoals longontsteking, pleuritis, longembolie, klaplong en acute bronchitis. Ook zijn er animaties over longziekten die voor en tijdens de geboorte ontstaan.

Voorlichtingsvideo's gaan over het leven met een longziekte. Hoe ga je om met energie, begrip en acceptatie. Bekijk de video's en animaties. Kunt u deze filmpjes niet via internet in uw praktijk bekijken, dan kunt u ze hier ook downloaden.

Patiëntenboekjes

U kunt deze patiëntenboekjes in de wachtkamer plaatsen of meegeven bij een eerste consult. Ze bieden basisinformatie over longziekten en verwijzen door naar meer informatie. Er zijn boekjes over o.a. astma, COPD, kind met astma, alpha-1 en bronchiëctasieën. Ook zijn er boekjes over acute longziekten en longziekten die voor en tijdens de geboorte ontstaan. 

Patiëntenversies zorgstandaarden

Met de patiëntenversies van de zorgstandaarden leren patiënten met COPD en astma om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun ziekte. Om zelf keuzes te maken is het van belang dat zij weten wat zij van de zorg mogen verwachten en welke rol zij zelf spelen in de behandeling van astma en COPD. Als zorgverlener kunt u de patiënt helpen door gezamenlijk de inhoud van de patiëntenversie te bespreken tijdens de behandeling. Inmiddels zijn de volgende patiëntenversies beschikbaar:

  • Patiëntenversie van de richtlijn palliatieve zorg bij COPD
  • Patiëntenversie van de Zorgstandaard COPD
  • Patiëntenversie van de Zorgstandaard Astma volwassenen
  • Patiëntenversie van de Zorgstandaard Astma kinderen & jongeren (informatie voor ouders)

Al deze materialen kunt u gratis bestellen.

Longpuntjes Zorg

Longpuntjes Zorg is onze digitale nieuwsbrief voor zorgverleners. U krijgt nieuws en ontwikkelingen over zorg bij chronische longziekten zoals astma, COPD en zeldzame longziekten.

Meld u aan
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212