Corona en je Longen

In 2020 zijn we overvallen door de coronapandemie. Veel mensen zijn met benauwdheidsklachten in het ziekenhuis beland. Sommigen ondervinden er nog steeds (long)klachten van. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de aard van het virus, naar wat er na besmetting in het lichaam gebeurt en wat het verloop van klachten is. Onze onderzoekers doen onderzoek naar corona en onderzoekstechnieken, die zijn ontwikkeld met behulp van financiering van Longfonds, worden ingezet in corona onderzoek.

Coronavirus

Onderzoeken die Longfonds steunt

Foto PostCovid NL

PostCovid NL

Heb je langdurige klachten na corona? Wil je begrijpen wat er met je aan de hand is? Begrip voor je klachten? En weer grip op je leven?​ Dan kun je terecht bij de patiëntenorganisatie PostCovid NL. Hier vind je informatie, ondersteuning en persoonlijke verhalen van lotgenoten. Je kunt ook met elkaar in gesprek over je ervaringen en in contact komen met zorgverleners. 

Ga naar postcovidnl.nl

Een wereld zonder longziekten

Hiervoor zet Longfonds zich in. We willen beschadigd longweefsel herstellen en longziekten voorkomen. Daarom investeren we in wetenschappelijk onderzoek.

Doneer nu
Onderzoekers in lab