Corona en je Longen

In 2020 zijn we overvallen door de coronapandemie. Veel mensen zijn met benauwdheidsklachten in het ziekenhuis beland. Sommigen ondervinden er nog steeds (long)klachten van. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de aard van het virus, naar wat er na besmetting in het lichaam gebeurt en wat het verloop van klachten is. Onze onderzoekers doen onderzoek naar corona en onderzoekstechnieken, die zijn ontwikkeld met behulp van financiering van Longfonds, worden ingezet in corona onderzoek.

Coronavirus

Onderzoeken die Longfonds steunt

Coronaplein

Coronaplein

Mensen die langdurig klachten houden na een coronabesmetting, ook wel Long Covid genoemd, kunnen voor hun vragen terecht op coronaplein.nu. Dit is het digitale platform van Longfonds voor coronapatiënten en hun naasten. Hier vind je naast informatie, ook persoonlijke verhalen van lotgenoten. Bovendien kun je met elkaar in gesprek over je ervaringen en kun je in contact komen met zorgverleners. 

Ga naar coronaplein.nu

Longziekten de wereld uit

Longfonds zet zich in voor een wereld zonder longziekten. Daarom investeren we in wetenschappelijk onderzoek. Onze dromen? Een vaccin tegen astma, kapotte longen repareren en een betere behandeling voor ernstige longziekten.

Doneer nu
Onderzoekers in lab