Anderen met COPD

Praten met andere mensen die COPD hebben kan opluchten. Zij weten als geen ander hoe het dagelijks leven met COPD eruit ziet. Dit geeft steun en helpt je het een plek te geven. Op het Longforum, bij Longpunten en de Digitale Koffietafels kun je anderen ontmoeten met COPD. Je kunt er terecht voor tips en adviezen en om ervaringen te delen. Het kan fijn zijn om te weten dat je niet de enige bent. Met COPD sta je niet alleen.

Joep van Dils, heeft COPD, roze achtergrond

Longpunt

Wil je op een ongedwongen manier echt kennismaken met andere mensen met COPD? Dan is een Longpunt iets voor jou. Longpunt is een ontmoetingsplaats voor mensen met longziekten, hun omgeving, artsen, verpleegkundigen en andere belangstellenden. Acht of negen keer per jaar is er een Longpunt, ook regelmatig bij jou in de buurt. Elke keer staat een ander onderwerp centraal. Eerst vertelt een deskundige over het onderwerp. Daarna is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Iedereen is welkom en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Longforum

Het Longforum is het online platform voor iedereen met een longziekte. Je kunt hier ervaringen uitwisselen met andere mensen met COPD. En je kunt er terecht voor al je vragen, tips en oproepen over astma, COPD en zeldzame longziekten. Op het Longforum kun je bijvoorbeeld vragen stellen aan een longarts. Je blijft op de hoogte van onderzoeken over COPD. Er staan bijna dagelijks nieuwe berichten op het Longforum.

Toos Duineveld, vrouw met bril en blauw jasje

Pas toen ik bij mijn gevoel kwam, kon ik mijn longziekte accepteren

Toos Duineveld, heeft COPD
Lees meer persoonlijke verhalen in ons magazine

Digitale koffietafels

Een Digitale Koffietafel is een online bijeenkomst. Mensen met een longziekte (en hun naasten) uit elkaars buurt kunnen daarbij met elkaar praten via de computer. Dat gaat via de online omgeving Microsoft Teams. Ook kunnen ze vragen stellen aan een zorgverlener.

Praat mee op Longforum

Deel je ervaringen over COPD.

Naar longforum.nl

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu 2x ons magazine met:
✔ ervaringen van anderen
✔ tips over omgaan met je ziekte
✔ ontwikkelingen in onderzoek

De verzending stopt automatisch.

Ja, ik wil LONGWIJZER ontvangen
Twee magazines LONGWIJZER