Help mee Bestel gratis
Hennie Borst, had een longembolie Ik dacht dat ik hartklachten had, het bleek een longembolie te zijn

Wat kunt u zelf doen?

Genoeg bewegen, niet roken, een gezond gewicht en voldoende water drinken. Door deze adviezen te volgen, verkleint u de kans op een longembolie. 

Een longembolie is een heftige ervaring met soms ingrijpende gevolgen. Het verwerken ervan kan een tijd duren. Dat u zich in die periode verdrietig voelt, of bang bent, is begrijpelijk. U kunt gelukkig zelf iets doen om te voorkomen dat u opnieuw een longembolie krijgt.

Zo verkleint u het risico
  • Zorg voor voldoende beweging.
  • Rook niet en voorkom meeroken.
  • Leef gezond: een gezond gewicht, gezonde voeding en voldoende beweging helpen.
  • Drink voldoende, het liefst water.
  • Maakt u lange reizen? Zorg dan steeds voor beweging. Strek als u zit regelmatig uw benen en zet hierbij kracht tegen de grond.
  • Moet u langere tijd zitten? Steunkousen kunnen voorkomen dat het bloed onder in de benen ophoopt.
  • Gebruikt u de anticonceptiepil? Stoppen verkleint de kans op herhaling. Overleg met uw arts over een andere anticonceptiemethode.
Longforum

Deel uw ervaringen of verhalen en lees tips van anderen met een longembolie op Longforum.nl. Het Longforum is het online platform voor iedereen met een longziekte. Het is een goede plaats voor al uw vragen, tips en oproepen over longziekten. Stel een vraag aan een longarts of anderen met een longembolie. Er staan bijna dagelijks nieuwe berichten op het Longforum. 

Ventileren voor het Longfonds

Goede ventilatie houdt uw longen gezond! Net als het Longfonds vindt Feenstra goed ventileren in huis zeer belangrijk. Bij het afsluiten van een onderhoudscontract of eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem schenkt Feenstra daarom € 10 aan het Longfonds.

Meer over deze actie
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl