Doneer nu Gratis magazine
Hennie Borst, had een longembolie Ik dacht dat ik hartklachten had, het bleek een longembolie te zijn

Wat kunt u zelf doen?

Genoeg bewegen, niet roken, een gezond gewicht en voldoende water drinken. Door deze adviezen te volgen, verkleint u de kans op een longembolie. 

Een longembolie is een heftige ervaring met soms ingrijpende gevolgen. Het verwerken ervan kan een tijd duren. Dat u zich in die periode verdrietig voelt, of bang bent, is begrijpelijk. U kunt gelukkig zelf iets doen om te voorkomen dat u opnieuw een longembolie krijgt.

Zo verkleint u het risico
  • Zorg voor voldoende beweging.
  • Rook niet en voorkom meeroken.
  • Leef gezond: een gezond gewicht, gezonde voeding en voldoende beweging helpen.
  • Drink voldoende, het liefst water.
  • Maakt u lange reizen? Zorg dan steeds voor beweging. Strek als u zit regelmatig uw benen en zet hierbij kracht tegen de grond.
  • Moet u langere tijd zitten? Steunkousen kunnen voorkomen dat het bloed onder in de benen ophoopt.
  • Gebruikt u de anticonceptiepil? Stoppen verkleint de kans op herhaling. Overleg met uw arts over een andere anticonceptiemethode.​

Wat is een longembolie?

Wilt u meer lezen over wat u zelf kunt doen om uw herstel te versnellen? Weten met welke klachten u op de lange termijn nog te maken kunt krijgen? U leest er alles over in dit gratis boekje ‘Wat is een longembolie?’.

Bestel gratis
Longforum

Deel uw ervaringen of verhalen en lees tips van anderen met een longembolie op Longforum.nl. Het Longforum is het online platform voor iedereen met een longziekte. Het is een goede plaats voor al uw vragen, tips en oproepen over longziekten. Stel een vraag aan een longarts of anderen met een longembolie. Er staan bijna dagelijks nieuwe berichten op het Longforum. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl