Doneer nu Gratis magazine
Vochtige lucht, droge kou en smog kunnen extra benauwd maken

Het weer en COPD

Luchtvervuiling, smog en het weer kunnen uw klachten bij COPD verergeren. Misschien moet u daardoor meer medicijnen gebruiken, of bent u meer vermoeid. Dat is vervelend. Gelukkig kunt u een aantal dingen doen om uw klachten te verminderen.

Luchtvervuiling kan uw klachten verergeren. Als de lucht tijdelijk erg vervuild is, heet dat smog. Dat kan zich zowel in de winter als in de zomer voordoen. Bij luchtvervuiling uit verkeer is vooral fijnstof schadelijk voor uw gezondheid.

Tips bij smog

Bij smog is de lucht tijdelijk vervuild. Als u COPD heeft, is het goed om rekening te houden met smog en het weer. Is er veel smog en is het warm weer? Blijf dan binnen en vermijd inspanning. Probeer uit de buurt te blijven van drukke wegen als u COPD heeft en vermijd files.

Het weer

Sommige mensen met COPD hebben extra last van warm weer, of van koud en vochtig weer. Koude en vochtige lucht kan de longen prikkelen. U kunt zich daar op kleden of, in overleg met uw arts, uw medicijnen meer of minder gebruiken. Lees de tips bij koud weer. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl