Doneer nuBestel gratis

Wat is hoesten bij baby's?

Hoesten is een natuurlijke reactie van het lichaam.  Een gezond kind hoest gemiddeld tien keer per dag. Door te hoesten worden slijm en schadelijke stoffen uit de longen verwijderd. Het is hetzelfde mechanisme als dat hij zich verslikt in een slokje melk of een broodkruimel. 

Hoesten hoort bij verkoudheid of griep. Het kan wel twee tot vier weken aanhouden. Soms gaat het ene virus over in het andere virus, waardoor klachten nog langer aanhouden. Vertrouwt u het niet? Vraag uw huisarts om advies. Lees meer over symptomen bij hoest.

Het begon met hoesten en verkoudheid, maar toen hij ook ging spugen en erg benauwd werd, zijn we gelijk naar het ziekenhuis gestuurd
Eaen kreeg met zeven weken het RS virus
Op welke symptomen moet u letten?
SOORTEN HOEST

Uw baby kan last hebben van drie soorten hoest.

  • Bij normale hoest wordt slijm geproduceerd. Hiermee maakt uw baby zijn longen schoon. Hij is doorgaans snel van het hoesten af.
  • Bij vastzittende hoest zit er taai slijm vast in de longen. Dit komt met hoesten moeilijk los. Uw baby moet hierdoor veel en diep hoesten. Daardoor kan het lijken alsof hij het benauwd heeft. Deze benauwdheid is na de hoestbui meteen weer over.
  • Droge of kriebelhoest heeft eigenlijk geen functie. Er wordt geen slijm opgehoest. Irritatie van de longen door prikkelende stoffen of door een verkoudheidsvirus is meestal de oorzaak. U herkent het aan het blaffende geluid dat uw baby maakt. Soms komt er een kleine infectie bij, maar dan zonder slijmvorming. Na een paar dagen is de kriebelhoest meestal verdwenen.
Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over:

  • behandeling van longziekten
  • werk van het Longfonds
  • ontwikkelingen in onderzoek
  • tips om uw longen gezond te houden
Aanmelden
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl