Zeker van je zuurstof

Zuurstof wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hieronder vallen zuurstofapparatuur en bijbehorende artikelen, zoals neusbril, zuurstofslang, en een deel van de stroomkosten als je een vaste zuurstofconcentrator gebruikt. 

Zorgverzekering, spaarvarken en stethoscoop

Kosten voor zuurstof kunnen deels vallen onder het eigen risico.

Goed om te weten: heeft je zuurstofleverancier komend jaar een contract met je zorgverzekeraar? Als dat niet zo is, en je kiest ervoor een hulpmiddel aan te schaffen via een niet-gecontracteerde leverancier, dan moet je meestal vooraf een machtiging hiervoor aanvragen.

Download het boekje Airtravel with Oxygen, met praktische adviezen over vliegen met zuurstof. En hier vind je het verkorte overzicht Steps for passengers flying with medical oxygen.

Op reis

De meeste zuurstofleveranciers kunnen zonder extra kosten zuurstofapparatuur op een vakantieadres in Nederland bezorgen. Dit hangt af van de duur van de vakantie en van de apparatuur.

Levering van zuurstof tijdens een vliegreis wordt door geen enkele zorgverzekeraar vergoed. Levering van zuurstof op een vakantieadres in het buitenland wordt gedeeltelijk vergoed: de meeste zorgverzekeraars vergoeden alleen de dagprijs voor zuurstof in Nederland. De meerkosten (waarvan in het buitenland bijna altijd sprake is) komen meestal voor eigen rekening. Hoeveel je moet bijbetalen en hoe lang jouw leverancier zuurstof in het buitenland levert, verschilt per jaar en per zorgverzekeraar. Houd er in ieder geval rekening mee, dat je bij reis en verblijf in het buitenland voor extra kosten kunt komen te staan.

Tip: vraag ruim vóór je op reis gaat een offerte op voor de extra kosten bij je zuurstofleverancier.

Meer lezen over je zorgverzekering?

Lees op onze overzichtspagina de informatie die je nodig hebt.

Ga terug naar de overzichtspagina
Zorgverzekering, spaarvarken en stethoscoop