Zeker van je keuze: Alpina

Verzekeren is een vak. Als patiënt kunt je daar wel wat hulp bij gebruiken. Longfonds vroeg een onafhankelijke verzekeringsadviseur om advies. Alpina (voorheen Heilbron) helpt iedereen die verbonden is aan Longfonds, bij elke vraag over de zorgverzekering, met advies op maat.

Zorgverzekering, spaarvarken en stethoscoop

Zit je wel goed bij je zorgverzekeraar? Heb je een polis die het beste bij jouw situatie past? Vind je het lastig om het allemaal zelf uit te zoeken of over te stappen? We kunnen ons goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Advies en service

Longfonds biedt uitkomst. Onze deskundige adviseur Alpina (voorheen Heilbron) helpt met advies: persoonlijk en vrijblijvend. Met kennis van zaken, ook over verzekeringsvragen die horen bij een longziekte. Dit is wat ze doen:

  • Altijd (ook buiten kantoortijden) bereikbaar zonder keuzemenu.
  • Deskundige, gediplomeerde mensen aan de lijn.
  • Persoonlijk advies bij al je vragen; over declaraties, vergoedingen, je (aanvullende) verzekering, etc.
  • Persoonlijke bemiddeling bij problemen met de zorgverzekeraar.
  • Persoonlijke bemiddeling bij overstappen van zorgverzekeraar.
  • Ondersteuning met online vergelijking tussen verzekeraars op premie en voorwaarden.

Korting

Longfonds vindt een goede en betaalbare zorgverzekering belangrijk. Als je verbonden bent aan Longfonds, bijvoorbeeld doordat je ons financieel steunt of vrijwilliger bent, dan krijg je in veel gevallen een collectieve korting op de premie van de aanvullende verzekering bij diverse zorgverzekeraars*. Ik ben al verzekerd: hoe werkt het dan? 

Wanneer je al verzekerd bent bij een van de onderstaande zorgverzekeraars, kun je deze korting krijgen zonder dat je van zorgverzekeraar hoeft te veranderen en steun je ook Longfonds*.

Klik bij ‘Huidige verzekering via Alpina’ op ‘Ik zit bij…’ om je eigen korting te regelen en vul je huidige zorgverzekeraar in. Je komt vervolgens in het formulier (de intermediairverklaring) om de korting aan te vragen.

Overzicht polissen zorgverzekeraars 2024