We willen astma een gezicht geven!

Astma is nog steeds de meest voorkomende chronische ziekte onder Nederlandse kinderen. De longziekte heeft vaak grote impact op het dagelijks leven van een kind en zijn omgeving. Sporten, spelen of naar school gaan: wat voor andere kinderen vanzelfsprekend is, is dat voor een kind met astma niet. Daarvan is lang niet iedereen zich bewust.

Noelle heeft astma

Daarom willen we astma een gezicht geven. Door verhalen te vertellen kunnen we bijdragen aan bewustwording - in de samenleving, onder ouders van kinderen met astma, in de (lokale) politiek. Zo is lang niet iedereen zich bewust van de gevolgen van luchtvervuiling voor kinderen. Wonen langs een drukke weg, in de buurt van houtkachels, industrie of bijvoorbeeld veehouderijen kan grote invloed hebben op kinderlongen.

Je verhaal vertellen, op de foto gaan, voor een camera staan...

Longfonds is op zoek naar ouders met kinderen met astma (12 jaar of jonger) die samen met ons astma een gezicht willen geven. Spreekt dit jou aan? Of ken je iemand in jouw omgeving die dit goed zou kunnen? 

Laat het ons weten

Moeilijk uitleggen aan omgeving

Merk jij het effect van luchtvervuiling in het leven van je kind? Zijn er bepaalde dagen dat buiten spelen meer klachten oplevert dan anders? Is dat moeilijk uit te leggen aan je omgeving? Wij helpen graag om dit uit te leggen.

Wij willen dat kinderen opgroeien in gezonde lucht, daarom lanceerden we dit manifest. Verhalen van kinderen zoals Noëlle helpen ons om astma op de kaart te zetten. Ook willen we vertellen hoe belangrijk het is om longziekten te voorkomen en wat we daaraan kunnen doen.

Help jij ons astma een gezicht te geven?

Longfonds is op zoek naar ouders met kinderen (12 jaar of jonger) die samen met ons astma een gezicht willen geven. Wil jij je verhaal delen? Bijvoorbeeld in de media, op Facebook, op onze site, in campagnes of in voorlichtingsboekjes? Vinden jij en je kind het leuk om je verhaal te vertellen, op de foto te gaan en/of voor een camera te staan? Of ken je iemand in jouw omgeving? 

Laat dit dan aan ons weten door een mailtje te sturen naar mijnverhaal@longfonds.nl. Dan kunnen we vrijblijvend contact met je opnemen. Alvast bedankt!

Kind stept

Als mijn dochter niet zo ziek was geweest, zou ik zeggen: “Dit bestaat niet. Hoe kan luchtvervuiling zoveel effect hebben op die kinderlongen?” Maar het bestaat wel!

Naisheline, moeder van Noelle
Wat is jouw verhaal? Laat het ons weten