Voorkom astma bij kinderen

Help jij mee?
Noelle kijkt naar ziekenhuis

Astma is de meest voorkomende chronische kinderziekte van Nederland. Maar liefst 80.000 kinderen en jongeren kunnen door de ontstekingen in hun longen niet vrij ademen.

Sporten, spelen of naar school gaan: wat voor andere kinderen logisch is, is dat vaak niet voor een kind met astma. En iedere dag belanden zelfs zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis. Dit kan niet. Dit mag niet. Longfonds wil dat geen enkel kind meer astma krijgt. Longfonds financiert wetenschappelijk onderzoek om astma te voorkomen. Help je mee?

Verstikkende cijfers

 • 20%

  van de kinderen met astma kreeg het door luchtvervuiling

 • 50

  kinderen per dag krijgen de diagnose astma (19.000 kinderen per jaar)

 • 2.800

  ernstig benauwde kinderen worden jaarlijks opgenomen in het ziekenhuis

 • 600.000

  kinderen en volwassenen samen hebben astma

Maak je een wandeling met ons?

We nodigen je graag uit om met ons een luchtje te scheppen, terwijl je luistert naar deze podcast! Hij werd gemaakt door onze partner 'Bernard van Leer Foundation', in samenwerking met longartsen én met de zevenjarige Noëlle, die opgroeit onder de rook van Rotterdam.

Naar de podcast
Astma

Wat is astma?

Astma is een ontsteking van de longen. De ontsteking is bij astma blijvend. Dit betekent dat er altijd kleine ontstekingen zijn in de longen. Dit kan veel klachten veroorzaken.

Lees meer over astma

Voorkom astma bij kinderen

Longfonds wil dat geen enkel kind meer astma krijgt. Daarom halen we zo veel mogelijk geld op om wetenschappelijk onderzoek naar astma te versnellen.

Doneer nu
Noelle kijkt naar ziekenhuis